YEREL HABER

Polis 23 ilde 74 IŞİD zanlısını gözaltına aldı

Polis , Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) iş birliğiyle 23 ilde IŞİD’e yönelik eş zamanlı düzenlediği operasyonda 74 zanlıyı gözaltına aldı .

Polisin terörle mücadele birimi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak düzenlediği operasyonda, grubun Gürcistan, Azerbaycan, Mali, Sudan, Cezayir ve Gürcistan’da faaliyet gösteren kitapçı adı altında yeni bir yapı oluşturduğunu ortaya çıkardı. Libya.

23 ildeki 123 adres ve kitapçı ofislerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 74 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda otomatik pompalı tüfek, tabanca, fişek ve örgütsel belgeler ele geçirildi.

Polis, diğer 18 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

İstihbarat çalışmasında ayrıca grubun Türkiye’de üs kazanmak için propaganda faaliyetleri yürüttüğü, cihatçı bir ekip oluşturduğu ve bunlara Gürcistan’da askeri eğitim verdiği de belirlendi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, ekiplerin eğitim sonrası çatışma bölgelerine gönderildiği, örgütün Suriye ve Gürcistan’daki üyelerine maddi destek sağlandığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Nisan’da geç saatlerde MİT’in Suriye’de IŞİD’in sözde lideri Ebu el-Hüseyni el-Kureyni’yi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

2013 yılında Türkiye, IŞİD’i terör örgütü ilan eden ilk ülkelerden biri oldu.

Ülke o zamandan beri en az 10 intihar saldırısı, yedi bombalı saldırı ve dört silahlı saldırıyla IŞİD teröristleri tarafından defalarca saldırıya uğradı, 315 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.

Başa dön tuşu