YEREL HABER

Polis, Asayiş Olaylarını Azaltmak İçin Konya’da “Şok Huzur” Uygulaması Yaptı

Konya Emniyet Müdürlüğü, asayiş olaylarının en aza indirilmesi ve gerçekleşmeden önlenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde il merkezi ve ilçelerinde asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Çok sayıda ekip ve yaklaşık 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulama üç aşamada gerçekleştirildi.

Ekipler, ilk olarak şehrin kalabalık noktalarında önceden belirlenen uygulama alanlarında şüpheli araç ve kişilere odaklandı. Durdurulan araçlar ve yolcular daha sonra polis tarafından tek tek kontrol edildi. Ardından Meram ilçesinde yapılan uygulamada 300 araç durdurularak ekipler tarafından tek tek arandı. Başvurular kapsamında yaklaşık 800 GBT sorgulaması yapıldı.

600 Araç Kontrol Edildi, Uygulamada Abartılı Egzoz ve Ses Sistemleri Yakalandı

Uygulama sırasında 600 araç ve sürücüyü kontrol eden polis ekipleri, çok sayıda araç ve sürücü hakkında “Ehliyetsiz araç kullanma”, “Dur ihtarına uymama”, “Ehliyetsiz araç kullanma”, “Far ve aksesuar takma” gibi suçlardan idari işlem başlatıldı. karayolları trafik kanunu ve abartılı egzoz” ve “Çevreyi rahatsız etme”.

Ayrıca hırsızlık suçundan aranan 2 kişi yakalanırken, cezası kesinleşmiş bir kişi de tutuklandı. Piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan bir araçta yaklaşık 45 bin lira olan ses sistemi, diğer araçta ise uzaktan kumandalı abartılı egzoz sistemi dikkatlerden kaçmadı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerinde toplam 25 farklı noktada asayiş çalışması gerçekleştirdi. Uygulama, asayiş olaylarının önlenmesinde ve bölgedeki vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasında başarılı oldu.

Başa dön tuşu