YEREL HABER

Bakan Kurum, Giresun’da 23 Mahalle İçin Yeni İmar Planlarını Açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Beykoz’da Giresunlularla bir araya gelerek bölgedeki son gelişmeleri görüştü. Bakan Kurum, görüşmede, 90 milyon metrekarelik 23 mahalleye ilişkin yeni imar planlarının onaylandığını duyurdu. Onaylanan planlar, Akbaba’dan Riva’ya, Cumhuriyet’ten Soğuksu’ya, Anadolu Feneri’nden Mahmut Şevket Paşa’ya, Dereseki’den Görele’ye kadar olan alanları kapsıyor.

Bakan Kurum, bölgeye fayda sağlayacak çok sayıda projenin müjdesini de paylaştı. Giresun’da yapılan binlerce sosyal konut ve sel felaketinin ardından Giresun’da yapılan diğer yatırımlardan bahsetti.

Giresun’da Yapılan Yatırımlar

Bakan Kurum, sel felaketi sonrası Giresun’da binlerce sosyal konut inşaatı da dahil olmak üzere yapılan yatırımlara dikkat çekti. Yeşil alan, okul ve parklarla donatılan 3 bin 764 sosyal konutun da başarıyla tamamlandığını dile getirdi.

Bakan Kurum ayrıca, Giresun’daki “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam” projesi kapsamında çoğunluğu köy evleri olmak üzere 619 konutun yapımının devam ettiğini ve bin 550 konutun yapılacağını duyurdu. Ayrıca bakanlığın tahsis ettiği araziye 2 bin konut yapılacak.

Bakanlık, Giresun’da toplamda 1,5 milyar lira değerinde 24 proje yürütüyor. Bu projeler arasında Giresunlulara çeşitli şekillerde fayda sağlayacak kentsel dönüşüm, millet bahçeleri ve altyapı yatırımları yer alıyor.

Bakan Kurum, Bakanlığın Giresun’a ve halkına hizmet etmeye büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Giresunlu kardeşlerimizin nerede ihtiyacı olursa olsun, biz her zaman oradaydık.” Giresun’a ve Karadeniz bölgesine hizmet etmekten gurur duyduğunu, vatandaşların duaları ve desteklerinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Giresun’da 23 mahalle için yeni imar planlarının onaylanması, bölgenin altyapısının ve vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olacak önemli bir gelişmedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü ve hayata geçireceği projeler bu hedefi daha da destekleyecek nitelikte olup, Bakan Kurum’un Giresun halkına hizmet konusundaki özverisi takdire şayandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu