YEREL HABER

Sıcaklıklar bir kez daha düşüyor, yağışlar ülkenin batısını etkisi altına alıyor

Türkiye Devlet Meteoroloji İşleri, bir kez daha şiddetli gök gürültülü sağanak ve sıcaklık düşüşlerinin beklenmesi nedeniyle ülkenin batıdaki 22 ili için “sarı alarm” ilan etti .

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu illeri Konya, Karaman, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Başkent Ankara’nın batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yurdun geri kalan kesimleri parçalı bulutlu ve açık olacak .

Yağışların Marmara’nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir ve Düzce çevreleri, Aydın ve Muğla’nın batı illerinin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzey ve doğusu ve Çanakkale’nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Olası olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerektiği söylendi.

Sıcaklıkların Türkiye’nin batı kesimlerinde 3-5 derece düşmesi, doğu kesimlerinde ise 2-4 derece artması bekleniyor .

Bu arada İstanbul’da beklenen kuvvetli sağanak 4 Mayıs gece saatlerinden itibaren etkisini gösteriyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’un parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, ortalama sıcaklığın 20 derece olacağını bildirdi. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Şen, yarından itibaren sıcaklıkların düşmeye başladığını, hatta Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Doğu Karadeniz’in yaylalarında kar yağışının görüleceğini söyledi. 9 Mayıs’a kadar önümüzdeki dört ila beş gün boyunca hava özellikle soğuk olacak.

Başa dön tuşu