YEREL HABER

Yer BİTLİS; “Çobanın Karşılaştığı Şaşırtıcı Manzara: Otlatmaya Çıktığı Hayvanları Karlar İçinde Kaldı!”

Bitlis’te koyunlar karlı koşullarda otlatma mücadelesi veriyor

Türkiye’nin doğusundaki Bitlis ilinde ani kar yağışının bölgeyi beyaza bürümesi çobanları şaşırttı. Havaların ısınmasıyla birlikte çobanlar koyun sürülerini meralara otlatmaya başladılar ancak kar yağışı işlerini çok daha zorlaştırdı.

Kar yağışı o kadar yoğundu ki, tüm alan beyaza döndü ve koyunların hareket etmesini neredeyse imkansız hale getirdi. Çobanlar, karlı koşullarda yürümekte ve otlamakta güçlük çektikleri için hayvanlarının refahından endişe duyuyorlardı. Manzara o kadar sıra dışıydı ki, çobanları ve yerlileri hayrete düşürdü.

Çobanlar sürülerini karlı otlaklardan kurtarmaya çalışıyor

Bitlis ilçesine bağlı Cemalettin Köyü’nde kar yağışı o kadar şiddetli oldu ki çobanlar koyun ve keçileriyle birlikte otlakta mahsur kaldı. Kar yağışı yoğunlaştıkça alan tamamen beyaza bürünerek çobanların sürülerini hareket ettirmesini zorlaştırdı.

Çobanlar ne yapacaklarını, hayvanlarını karlı otlaklardan nasıl kurtaracaklarını şaşırdılar. Kar, koyunların yürümesini imkansız hale getirmişti ve koyunlar otlatmak için mücadele ediyorlardı. Çobanlar sürülerine yardım etmeye çalıştı ama koyunları derin karda hareket ettirmek zorlu bir görevdi.

Çobanlar, hayvan sahiplerinin yardımıyla sürülerini köye geri getirmeyi başardı. Zor ve yorucu bir işti ama hayvanlarını karlı otlaklardan kurtarabildikleri için rahatladılar.

Bitlis’te ani kar yağışı, çobanları ve yerlileri hayrete düşüren alışılmadık bir manzaraydı. Çobanlar için sürülerini derin karda yürütmek zorlu bir görevdi, ancak azmi ve hayvan sahiplerinin yardımıyla hayvanlarını kurtarmayı başardılar. Olay, aşırı hava koşullarında çobanların karşılaştığı zorlukları ve sürülerinin refahına olan bağlılıklarını hatırlatıyor.

Başa dön tuşu