İŞÇİ ALIMI

İŞKUR’dan 13 bin 899 KPSS’siz beden işçisi alınacak!

En az ilkokul mezunu 13 bin 899 Beden İşçisi İŞKUR aracılığıyla istihdam edilecektir. Türkiye’nin farklı illerinde özel sektör ve kamu kurumlarında istihdam edilecek adaylara ilişkin başvuru şartları ve merak edilen tüm detaylar duyuru ile adaylara duyuruldu. İşte İŞKUR 2022 Beden İşçisi alım ilanları…

2022 yılı bedenen işçi alım ilanları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayınlanmaya devam edecektir. En az ilköğretim mezunu 13 bin 899 kişinin özel ve kamuda istihdam edileceği açıklandı. Kurumlar, istekleri doğrultusunda yayınladıkları ilanlarda işe alınacak personelin başvuru koşullarını ve detaylarını İŞKUR resmi internet sitesinde duyurur. Peki, İŞKUR Fiziksel İşçi 2022 İşe Alım Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte sorunun açıklaması…

İŞKUR Beden İşçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla fiziki işçi pozisyonuna başvurmak isteyen adayların öncelikle esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek “Meslek” kısmına “Fiziksel İşçi” yazmaları gerekmektedir. Açılan sayfaya tıklayın ve Ara butonuna tıklayın. Açılan sayfa, el işçiliği ile ilgili tüm boş pozisyonları listeleyecektir.

İlana girmeden önce ilk kez İŞKUR üzerinden başvuru yapacak olanların öncelikle İŞKUR sayfasına giriş yaparak kişisel bilgilerini doldurmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde İŞKUR adaylardan TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapmalarını ister. Ayrıca artık giriş aşamasında E-Devlet şifresi ile giriş yapılabilmektedir.
Bu aşamaları tamamladıktan sonra listelenen ilanlara giriş yapın. Başvuru koşullarını sağlıyorsanız başvuru butonunu tıklayarak online başvuru sürecini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Başvuru Koşulları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az ilkokul mezunu

18-45 yaş arası,

Vardiyalı çalışma sistemine uygun,

Bazı firmalar tarafından B sınıfı ehliyet sahibi adaylar aranmaktadır.

İşkur tarihi

Ülkemizde kamu istihdam hizmetlerine ilişkin ilk yasal düzenleme, ilk yasamız olan 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu’dur. Söz konusu kanun, aracılık faaliyetlerinde bulunan özel büroların iş ve emek aramasının yasaklanmasını ve üç yıl içinde bu hizmetin devlet tarafından sağlanmasını sağlayacak bir istihdam ve işgücü temini dairesi kurulmasını öngörmüştür.

Kurum üç yıl içinde kurulamadığından, 1939 tarihli ve 3612 sayılı Kanunla kurumun kanun tasarısının iki yıl içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bildirilmesine karar verildi. Ancak II. Dünya Savaşı’nın yol açtığı aksama nedeniyle bu süre dolmuştur ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetlerini yürütmek üzere Çalışma ve İş Kurumu kurulmuştur. 15 Mart 1946’da İstihdam ve İşe Yerleştirme Ajansı (IPJE) çalışmalarına başladı. 4837 Sayılı Kanun, kurumun iş ve işçi bulma görevini belirlemiştir. H. “İşçilerin niteliklerine uygun iş bulmalarına ve işverenlerin işe uygun niteliklere sahip işçi bulmalarına aracılık faaliyeti”.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu