İŞÇİ ALIMI

Tarihi Personel Alımı: Adalet Bakanlığı KPSS Şartıyla On Binlerce Memur Alacak

Adalet Bakanlığı, farklı branşlarda on binlerce memur ve personel alımı için düğmeye bastı. Ancak başvurular için KPSS şartı aranacak. Detaylar haberimizde.

Adalet Bakanlığı ve CTE memur personel alımı için başvuru süreci başladı. 22 bin 43 memur personel alımı için başvuru adımları ve istenen belgeler neler? İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı 2023 yılı görevli istihdamı müracaat süreci başlamıştır. Yakın zaman önce ilan edilmiş olan duyurulara göre, Adalet Bakanlığı ve bağlantılı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde mevcut eksiklikleri gidermek amacıyla 2023 yılında 22 bin 43 memur istihdamı için başvuru platformu açılmıştır. Duyurulan ilanla ilgili detayları ve başvuru sürecini sizlerle paylaşacağız.

22 BİN 43 GÖREVLİ İSTİHDAMI İÇİN HANGİ POZİSYONLAR BELİRLENMİŞTİR?

Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine toplamda 22.043 personel alınacaktır. İstihdamlar şu bölümlerde gerçekleştirilecektir:

Personel Genel Müdürlüğü,
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü,
İcra Dairesi Başkanlığı,
Merkez ve Taşra Teşkilatı.

HANGİ GÖREVLER İÇİN İSTİHDAM YAPILACAKTIR?

5461 adet zabıt kâtibi,
2429 adet mübaşir,
1590 adet koruma ve güvenlik görevlisi,
21 adet işaret dili tercümanı,
500 adet şoför,
127 adet aşçı,
1180 adet hizmetli,
8647 adet infaz ve koruma memuru,
145 adet büro çalışanı (ceza infaz kurumu kâtibi),
3 adet gemi adamı,
128 adet hemşire,
60 adet sağlık memuru,
303 adet teknisyen,
8 adet kaloriferci,
484 adet psikolog,
60 adet öğretmen,
124 adet sosyal çalışmacı,
5 adet veteriner,
49 adet mühendis,
5 adet diyetisyen,
3 adet fizyoterapist,
700 adet icra kâtibi,
7 adet istatistikçi,
8 adet tekniker.

BAŞVURUDA BULUNABİLECEK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımında adaylardan genellikle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Ayrıca KPSS, yaş ve diğer şartlar dikkate alınacaktır.

KPSS ŞARTI NEDİR?

2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için P94, ön lisans için P93 ve lisans için P3 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

YAŞ ŞARTI NEDİR?

30 veya 35 yaşını tamamlamamış olmak (kadroya göre değişiklik gösterebilir) (Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını doldurmamış olmak) (Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı ve İnfaz ve Koruma Memuru alımı için 30 yaşını doldurmamış olmak).

BAŞVURU EKRANI ERİŞİME AÇILDI!

Bakanlık için heyecan verici gün geldi çattı. Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine 22 bin 43 kişilik kadro ile memur personel alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru platformu bugün açılmış olup, yalnızca internet üzerinden yapılan başvurular kabul edilecektir. Başvuru ekranına e-Devlet şifresi ile giriş yaparak başvuru sürecini tamamlamanız mümkündür.

Kaynak: Karar

Başa dön tuşu