GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, 2053’te Türkiye’nin küresel yönetişim ve ekonomi liderleri arasındaki yerini güvence altına almak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “PKK, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Ülkemizi darbelerden, uluslararası komplolardan ve saldırılardan koruyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenerek, Anadolu’ya atıfta bulunan Trend raporlarına yer verdi .

“Geçtiğimiz 20 yılda gerçekleştirdiğimiz altyapı projeleriyle Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en güçlü devletlerinden biri yapmaya kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz, ülkemiz için savaşıyoruz. İki gün önce Ukrayna’daydım, bir hafta önce Soçi’deydim. Bütün bunlar barışı sağlamak için yapılıyor. Biz dünya barışından yanayız” dedi.

Eğitim seviyesinin yükseltilmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bugün Türkiye’de 208 üniversitenin bulunduğunu sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki projelerin çoğunun milli personel tarafından yürütüldüğünü gururla vurguladı.

Erdoğan, bu projelerin önemine özellikle dikkat çekti:

“İstanbul-İzmir arası 6,5 saatten 3 saat 15 dakikaya düştü. Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayimizin ithalata bağımlılığı yüzde 80’di. Bugün bu rakam yüzde 20. Türkiye kurduk” bağımsızlığımızı ve geleceğimizi garanti altına alıyor. Artık yerel mühendislerden gelen son teknolojiye sahibiz. Düşmanlarımıza korku salan İHA’larımız var.”

 

 

Cumhurbaşkanı, Manisa’ya son 20 yılda 48 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre, TOKİ projesi kapsamında Manisa’da 10.366 konut inşa edildi ve 11.253 konut yenilendi.

Cumhurbaşkanı, “Yakında Manisa, Ankara-İzmir hızlı tren hattına katılacaktır. Bu bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin Türkiye’nin kapsamlı kalkınması için net bir plan üzerinde çalıştığını söyledi:

Hedefimiz, 2053’te Türkiye’nin küresel yönetişim ve ekonominin liderleri arasındaki yerini güvence altına almak” dedi.

Başa dön tuşu