GÜNDEM

Gaziantep’te trafik kazasında 16 kişi öldü, 22 kişi yaralandı

Türkiye’de Gaziantep-Nizip Karayolu üzerinde meydana gelen feci trafik kazasında 16 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye’nin güneydoğusunda karayolu üzerinde meydana gelen kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gül, Twitter hesabından açıklama yaptı.

TAG Gaziantep-Nizip Karayolu’nun 20. kilometresinde otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada, ilk belirlemelere göre 3 itfaiyeci, 2 sağlık personeli ve 2 gazeteci olmak üzere 15 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır diye Twitter’dan duyurdu.

Ölü sayısı artıyor gibi görünüyor.

 

Gül, kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. “Bir araç kaza yaptı. İtfaiye, sağlık ekipleri ve diğer ekipler müdahale ederken 200 metre geriden otobüs kaza yaptı. Vatandaşımız vefat etti. Şu anda müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. . Milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Kazayı gören İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver başka bir göreve giderken hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Tarsus-Adana-Gaziantep Karayolu’nda bir aracın hendeğe düşmesi sonucu başka bir kazaya müdahale etmek için gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracına bir yolcu otobüsü çarptı.

Bir ambulans, itfaiye aracı ve bir IHA canlı haber yayın aracı bir yolcu otobüsüne çarptı. İlk bilgilere göre canlı yayın aracını işleten İHA muhabiri Muhammet Abdülkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Canlı yayında kazayla ilgili konuşan İHA muhabiri Said Vakkas, gözyaşlarını tutamadı. Vakkas, “Daha birkaç saat önce birlikte çalıştığımız meslektaşlarımızı kaybettik. Anlatması çok zor. Burası bir savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç bir manzara ile karşılaştık. Çok kötü, durum çok kötü kimse anlayamıyor nasıl olduğunu.

“Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiyeciler, sağlık görevlileri ve iki meslektaşımız var. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz, böyle bir şeyi açıklamak çok zor. Arkadaşlarımızı ve birlikte çalıştığımız 16 vatandaşımızı kaybettik. ile birlikte.”

Kaza, Gaziantep-Nizip Karayolu üzerinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Bir otomobilin dere yatağına çarpması üzerine bölgeye polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaralılara yardım etmek için araçlarını otoyolda durdurdu. Bu sırada bir yolcu otobüsü canlı yayın yapan araca, ambulansa ve itfaiye aracına çarparak devrildi.

Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı.

Başa dön tuşu