GÜNDEM

KPSS 2022’ye damga vuran soru: OKSIZLIK nedir? İşte cevabı…

KPSS 2022’de yayınlandı: OKSIZLIK nedir? Bu yıl milyonlarca adayın girdiği KPSS 2022 sınavında en çok merak edilen sorular ve yanıtları Halkın Gündemi adresinde yer alıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans genel kültür ve genel yetenek sınavı bugün yapıldı. Sınavı geçen adaylar olarak merak edenler, sınavda akıllarında kalan soru ve cevapları arıyorlar…

Adaylar bugün sınavdan çıktıktan sonra merak ettikleri soruları araştırmaya başladı. En çok merak edilen sorular arasında, iyiliğin ne olduğu ve ne anlama geldiği sorusunu araştırıyor.

OKSIZLIK

Dünyada Türk Milletini anlatacak ve özetleyecek tek bir kelime varsa o da şüphesiz bağımsızlıktır. Çünkü bağımsızlık, Türk Milleti için ekmek, su ve nefes kadar her zaman doğal ve zorunlu bir ihtiyaç olmuş ve asil milletimiz ondan ayrılmamak için asırlarca canını feda etmekten çekinmemiştir.

Oksız, Türklerin bağımsızlık anlamında kullandığı bir kelimedir. Bu kelime eski zamanlarda yaygın olarak kullanılmasına rağmen günümüzde yerini egemenlik ve bağımsızlık gibi yeni kelimeler almıştır.

TDK: Ulusal egemenlik ve bağımsızlık demektir.

Başa dön tuşu