GÜNDEM

Microsoft, yaklaşan Windows 11 22H2 Moment 3 Güncellemesini yanlışlıkla onayladı

Microsoft, bu yılın Mayıs veya Haziran aylarında piyasaya sürülmesi beklenen “Moment 3” adlı önemli bir Windows 11 güncellemesinin yayınlandığını yanlışlıkla onayladı . Duyuru, gelecek sürüm 22H2 “Moment 2” güncellemesi için sızdırılan bir destek sayfasında yapıldı ve bu, başlangıçta Moment 2 için tasarlanan görev çubuğu saatindeki saniye desteğinin Moment 3’e ertelendiğini de ortaya çıkardı.

Moment 3 ile gelmesi beklenen diğer heyecan verici özellikler arasında, Dosya Gezgini’nde kullanıcıların klavye kısayollarını kolayca tetiklemelerini sağlayacak “Erişim Tuşları” işlevi yer alıyor.

Ek olarak, Görev Yöneticisi’ndeki canlı çekirdek dökümü özelliği, geliştiricilerin ve benzer şekilde kullanıcıların sorunları daha verimli bir şekilde teşhis etmesine olanak tanır. Başlat menüsü de küçük bir yeniden markalama geçirdi ve “Önerilen”, “Sizin İçin” olarak yeniden adlandırıldı.

En önemli eklemelerden biri, Android’in bildirim özelliğine benzer şekilde, bildirimlerden 2FA kodlarını kopyalayıp doğrudan uygulamalara veya web tarayıcılarına yapıştırabilme özelliğidir . Canlı altyazı özelliği de iyileştirmeler görecek ve sesli erişim artık daha fazla dili destekleyecek, daha hızlı olacak ve daha iyi çalışacak.

Moment 3 hala geliştirme aşamasında olmasına rağmen, bu heyecan verici özellikler, kullanıcıların yaklaşan güncellemeden neler bekleyebileceklerine dair bir fikir veriyor. Microsoft’un Windows 11’de daha sık güncellemelere geçme kararı, işletim sistemini sürekli iyileştirme taahhüdünü gösteriyor. Önizleme yapılarında daha fazla değişiklik göründükçe, kullanıcılar daha da iyi bir Windows 11 deneyimi için sabırsızlanabilir.

Başa dön tuşu