GÜNDEM

Meteoroloji tek tek saydı ve uyardı! Tahmine göre şiddetli yağmur etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre : Parçalı bulutlu ülkemizde, Marmara doğusu, İç Ege Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz batısı, Doğu Anadolu batısı ve Şanlıurfa, Diyarbakır Batman, Siirt, Mardin, Bitlis ve Muş’un çevre illerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Kastamonu, Kocaeli, Bilecik ve Bursa’nın doğusu, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu, Kocaeli, Bilecik ve Bursa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2); Yerel olarak Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevresinde, Sivas ve Tokat çevresinde ve zamanla Ordu iç ve batı kesimlerinde Konya, Osmaniye çevrelerinde, Ankara’nın güneyinde, Karaman’ın kuzeyinde, Adana’da çok kuvvetli ve şiddetlidir. Türkiye’nin kuzeyinde ve Aksaray’ın batısında kuvvetli olması bekleniyor.

GÜÇLÜ YAĞMUR UYARISI: Son değerlendirmelere göre; 08.10.2022 Cumartesi günü Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevresi ve Bursa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2); Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük civarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, yıldırım, toprak kayması, ulaşımda aksamalar. .

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Erzincan, Tunceli’nin doğu çevrelerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (yer yer 40-70 yer yer 80 km/sa) fırtına beklendiği için , Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas yarın. Aksaklıklar, çatı uçuşması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TURUNCU VE SARI KOD UYARISI

Öte yandan Meteoroloji, birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Bilecik, Elazığ, Gümüşhane, Kocaeli, Tokat, Bingöl, Bursa, Erzincan, Kastamonu, Ordu, Sivas, Tunceli ve Bayburt için turuncu kodlu; Bolu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

MARMARA
Parçalı, parçalı bulutlu, Kırklareli’nin doğu ve kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Bilecik ve Bursa’nın doğusu çevresinde kuvvetli, Sakarya ve çevresinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 11°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 15°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 11°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ 15°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerin parçalı bulutlu, İç Ege Bölgesi’nin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 9°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar

DENİZLİ 13°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 17°C, 26°C
Parçalı bulutlu

MANİSA 17°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar

AKDENİZ
Parçalı, parçalı çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 20°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 20°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar

HATAY 16°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar

ISPARTA 11°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Konya çevresi, Ankara’nın güneyi, Karaman’ın kuzeyi ve Aksaray’ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların güney kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların yoğun olması bekleniyor.

SİVAS 10°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin yoğun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu çevresinde kuvvetli, yerel olarak Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevresinde çok kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

BOLU 9°C, 13°C
Parçalı bulutlu ve yağmurlu olması bekleniyor. Yağışların özellikle yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

DÜZCE 12°C, 18°C
Parçalı bulutlu ve yağmurlu olması bekleniyor. Yağışların özellikle yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 8°C, 14°C
Parçalı bulutlu ve yağmurlu olması bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 17°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak

ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in batı kesimlerinin şiddetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu’nun iç kesimleri ve Tokat çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 13°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak

ARTVİN 15°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 15°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak

TRABZON 17°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, batı ve Muş ve Bitlis çevrelerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum 9°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın batı ve çok bulutlu

KARS 5°C, 24°C
Parçalı bulutlu

MALATYA 11°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı

10°C’DEN, 23°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15°C, 28°C
Parçalı bulutlu yarın sağanak yağışlı

GAZİANTEP 14°C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT 20°C, 34°C
Parçalı bulutlu yarın sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 21°C, 29°C
Parçalı bulutlu yarın sağanak yağışlı

Başa dön tuşu