EKONOMİ

Dolar 15 TL’yi aştı yeni hedefi açıklandı

Dolar uzun süredir içinde bulunduğu dar aralığı aştı. Yeni haftanın ilk işlem gününde değer kazanan dolar, hem psikolojik eşik hem de direnç noktası olarak görünen seviyeyi kırdı. Türk lirası için önemli bir eşik olan seviyeyi geçen uzmanlar, yeni rakamları dolar bazında yorumlamaya başladı. En son analizi altın piyasası uzmanı İslam Memiş sağladı.

DOLAR DÖVİZİNDE YENİ HEDEFLER AÇIKLANDI

Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününe 14,95 TL bandından girdi. Günün ilk işlem saatlerinden itibaren yükseliş eğilimi gösteren ve sürekli yükselen dolar kuru ilk kez 14,98 TL bandını kırdı. Öğleden sonraki işlem sürecinde dolar kuru 14.99 TL seviyesini ve ardından 15 TL seviyesini aştı. 15 TL bandından sonra yükselmeye devam eden dolar kuru şu an 15,07 TL’den işlem görüyor.

Türk Lirası karşısında oldukça sert bir yukarı ivme kazanan dolar kurunun hareketinin ardından İslam Memiş, sosyal medya hesabından kısa bir analiz yaptı.

Mayıs ve Haziran aylarında döviz kurunun daha da yükselebileceğini belirtti. Küresel piyasalarda dolar kurunun diğer ülke para birimlerine karşı da yükseldiğini belirten Memiş, “Gelişmekte olan ülkelerde doların değer kazandığını gözlemliyoruz” dedi.

100 us dollar bill

Tahminini Açıkladı

Önümüzdeki dönemde dolar kurunda hangi seviyelerin görülebileceğine dair ünlü isim, “Dolar kurunda 15,30 TL seviyesi güçlü bir direnç olarak öne çıkıyor. Teknik olarak bu seviyeyi takip etmeye devam edeceğiz. Bu seviyenin aşılması halinde, dolar kuru 15,50 TL seviyesine kadar yükselişini sürdürebilir.” dedim. Memiş, konuşmasının bir bölümünde doların yıl içinde TL karşısında 16 TL seviyesini göreceğini de söyledi.

Başa dön tuşu