İŞÇİ ALIMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Lise Mezunu İtfaiyeci Alımı Yapacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kadrosuna itfaiyeci alımı yapacağını duyurdu. Duyuruda, işe alım sürecinin en az lise mezunu, erkek ve kadın adaylara açık olacağı belirtildi. Pozisyona başvurmak isteyenler 22-26 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında başvurularını yapabilirler.

İtfaiye Personeli Alımı Başvuru Koşulları

İtfaiye personeli alımı için başvuruda bulunmak isteyenler için çeşitli şartlar bulunmaktadır. Öncelikle başvuru sahibinin kamu haklarından yoksun olmayan bir Türk vatandaşı olması gerekmektedir. İkincisi, devletin güvenliğine karşı suçlar veya zimmete para geçirme gibi belirli suçlardan hüküm giymiş olamazlar. Ayrıca erkek adayların askerliklerini tamamlamış veya tecil veya yedek sınıfa nakil almış olmaları gerekmektedir. Hem erkek hem de kadın adayların görevlerini sürekli olarak yapmalarına engel olacak herhangi bir akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamalıdır. Diğer gereklilikler arasında, diğerlerinin yanı sıra eğitim nitelikleri ve çalışma koşullarına uygunluk yer alır.

İtfaiyeci Kadroları İçin Özel Gereksinimler

Kanunda belirtilen genel şartların yanı sıra itfaiyeci kadroları için özel şartlar da bulunmaktadır. Adayların aç karnına, çıplak ve çıplak ayakla tartılması ve ölçülmesi, erkekler için en az 1,67 metre, kadınlar için en az 1,60 metre boyunda olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin kilosu ile boyu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark bulunmamalıdır. Gerekli boy ve kilo ölçümlerini belediye yapacak. Adayların ayrıca sürücü belgesine sahip olması ve disiplinsizlik veya manevi nedenlerle kamu kurumlarından ihraç edilmemiş olması gerekir. Son olarak, sınav tarihinde 30 yaşından büyük olmamalıdır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, itfaiyeci olarak çevresine hizmet etmek isteyen lise mezunları için büyük bir fırsat sunuyor. İlgilenen kişiler, pozisyona hak kazanmak için belirtilen süre içinde başvurularını yapabilir ve yukarıda belirtilen şartları yerine getirebilirler.

Başa dön tuşu