İŞÇİ ALIMI

Erdoğan imzaladı, Resmi gazetede! TTK 2.000 Panel Ayak Üretim İşçisi İstihdam Edecek

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2.000 İşçi Çalıştıracak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), geçtiğimiz günlerde kalifiye eleman açığını gidermek için 2.000 panel ayak imalat işçisi istihdam edeceğini açıkladı. Bu konudaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Genel Yatırım ve Finansman Programında Değişiklik

“2023 Yılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının Genel Yatırım ve Finansman Programı” hükümleri değiştirilerek yeni işçi alımına karar verildi. Yürürlükteki yönetmeliğe göre yönetim kurulu, 2022 yılında ayrılan personelin en fazla yüzde 75’ini açıktan veya nakil yoluyla atama yapabilecek. Bu kısıtlama, değişiklik ile kaldırılarak, yönetim kuruluna herhangi bir kısıtlama olmaksızın 2.000 dönüşümlü (grup) panel ayak üretim işçisi çalıştırma yetkisi verilmiştir.

Bu hamle ile TTK’da son yıllarda süregelen kalifiye eleman açığının giderilmesi amaçlanıyor. Kurum, yeni atamalarla bu açığı kapatmayı ve kömür sektöründeki verimliliğini artırmayı umuyor.

Yeni işçilerin istihdamının, özellikle pandemiyle ilgili devam eden zorlukların ortasında, sektör için çok ihtiyaç duyulan desteği sağlaması bekleniyor. TTK’nın 2.000 panel ayak üretim işçisi alma kararının Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunarak iş olanakları sağlaması ve ülkenin kömür endüstrisindeki büyümesini desteklemesi bekleniyor.

Başa dön tuşu