İŞÇİ ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başladı! Lise, ön lisans mezunlarına yüksek maaşla iş fırsatı doğdu

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz mevsimi yaklaşırken 20 mühendis alımı yapacağını açıkladı. Lise, ön lisans ve Lisans mezunu adayların başvurabileceği bu pozisyonlar için şartlar belirlendi. Devletle bağlantılı birçok kurum gibi Diyanet İşleri de istihdam duyurularını yaparak çalışma hayatına katkı sağlamayı hedefliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alımı gerçekleştireceğini beyan etti! Son dönemlerde istihdam ilanlarına yer veren Diyanet İşleri, bu sefer mühendis kadrosuna takviye yapacağını açıkladı.

Devletle bağlantılı birçok resmi müessese ve yapılanma, yaz mevsiminin yaklaşması sebebiyle istihdam duyurularını yayınlamaya koyuldu. Bu organizasyonlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sefer lisans düzeyinde mezun olmuş 20 mühendis alımı gerçekleştireceğini ifade etti. Peki, koşullar ne şekilde olacak?

DİYANET İŞLERİ MEMUR ALIMLARINI İLAN ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önceki yayınladığı bildirimlerde lise ve ön lisans düzeyinde mezun personel alımı yapacağını beyan etmişti. Bu sefer 20 lisans düzeyinde mezun mühendis alımı yapılacağı duyuruldu. Evvelki ilanlarda 1837 koruma ve güvenlik görevlisi, 679 aşçı, 51 şoför ve 1971 temizlik görevlisi alımı gerçekleştirilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde eksik kalan personeller için istihdam süreçleri devam ederken, bunlara yeni bir unsur daha dahil edildi. 20 lisans düzeyinde mezun mühendis alımı için başvurular ve koşullar netleşti. Bu koşullar şunlar:

· İlgili bölümden lisans düzeyinde mezun olmak
· 2022 yılı KPSS sonuçlarında P3 puan türünden en az 70 puan elde etmiş olmak

Diyanet İşleri Başkanlığı mühendis alımları için müracaatlar başlamıştır. Başvurular 10 gün içinde tamamlanacak. 1 Mayıs – 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan süreçte başvurular Diyanet İşleri Bakanlığı üzerinden kabul edilecek.

20 MÜHENDİS ALIMI İÇİN SON 10 GÜN

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan alımlar 12 Mayıs tarihine dek sürecektir. Bu tarihe kadar adayların müracaat işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Başvurusu onaylanan bireylere bilgilendirme gönderilecek olup, isteyen vatandaşlar sonuçları e-Devlet üzerinden de takip edebilirler.

Açıklamaya göre 18 adayda aranan nitelikler bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisleri, bilgisayar sistemleri mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak durumunda. Diğer 2 mühendis adayının ise adli bilişim mühendisliği lisans programından mezun olması gerekmektedir. Alımların sona ermesi için kalan süre 10 gün. İlgili vatandaşların başvuru sonuçları, başvuru süreci ve inceleme tamamlandıktan kısa bir süre sonra iletilmeye başlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden daha fazla ayrıntı edinebilir ve başvuru sürecine dair çok sayıda bilgiyi bulabilirsiniz.

Kaynak: KARAR

Başa dön tuşu