MEMUR HABER

THY, Özel Şartlara Sahip Kabin Memuru Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye’de meydana gelen son deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara istihdam sağlamaya odaklanarak çok sayıda kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. Gerekli şartları taşıyan ilgili adaylar 27 Nisan’a kadar başvuru yapabilirler. THY kabin memuru alım şartları ve aranan şartlara ilişkin detaylar aşağıda yer almaktadır.

Kimler Başvurabilir?

THY kabin memuru pozisyonuna başvurmak için adayların aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 1 Ocak 1998 ile 31 Aralık 2003 arasında doğanlar
  • Lise diplomasına veya eşdeğerine sahip olun
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmak
  • Disiplin veya sağlık sorunları nedeniyle daha önce THY veya diğer havayollarından ihraç edilmemiş olmak
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye veya Şanlıurfa deprem bölgelerinden birinde ikamet etmek.

Fiziksel Gereksinimler

THY kabin memuru pozisyonu için başvuruda bulunacak adayların belirli fiziki şartları da sağlaması gerekmektedir. Bayan adayların boylarının 1.60-1.68 metre, erkek adayların ise 1.70-1.79 metre arasında olması gerekmektedir. Ayrıca THY hostes üniforması giyildiğinde görünür dövme, piercing, yara izi, yanık, leke bulunmamalıdır.

Seçim sürecinde adaylar, göreve uygun olup olmadıklarını belirlemek için Havacılık Tıp Merkezlerinde bir tıbbi muayeneden geçeceklerdir. Tıp merkezi tarafından verilen raporun THY’nin iş yeri doktorları tarafından belirlenen gereklilikleri karşılaması gerekir. Adayların sınav sürecinde sağlıkla ilgili tüm bilgilerini açıklamaları gerekmektedir. Uçuş görevlisi olarak görev yapmasına engel bir sağlık sorunu bulunan adaylar göreve başlayamazlar.

Başvuru ve Eğitim Süreci

Gerekli şartları taşıyan adaylar Kariyer.thy.com internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Şartları karşılamayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Seçme ve sağlık muayene süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylar, sağlık raporları ile onay aldıktan sonra eğitimlerine başlayacaklardır.

THY’nin kabin memuru alım duyurusu, Türkiye’de son deprem felaketinden etkilenenlere iş bulma fırsatı sunuyor. Ancak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise diplomasına sahip olmak, sabıka kaydının temiz olması ve deprem bölgelerinden birinde ikamet ediyor olmak gibi bazı kriterleri taşıması gerekmektedir. Fiziksel gereksinimler, belirli boy ve görünüm standartlarını karşılamayı ve tıbbi muayeneden geçmeyi içerir. Bu şartları sağlayan adaylar, 27 Nisan’a kadar THY’nin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler.

  • https://careers.turkishairlines.com/tr-TR/

Başa dön tuşu