MEMUR HABER

Son Dakika: Diyanet Personel Alım Başvurusu Mernis Servisi İle İletişim Hatası Yaşıyor

Diyanet’te sözleşmeli kamu personeli alım süreci, başvuru sürecinde adayların Mernis servisinde zorluklarla karşılaşması nedeniyle tıkandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, aşçı, temizlikçi, şoför ve güvenlik personeli olmak üzere çeşitli görevler için 4 bin 538 personel alımı yapacağını açıklamıştı.

Adayların sinav.diyanet.gov.tr ​​internet sitesine girerek başvuru işlemlerini tamamlamaları için e-devlet sistemine giriş yapmaları istendi. Maalesef “Mernis Servisi ile iletişim kurulurken bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” şeklinde bir hata mesajı çıktı.

Bu gelişme, son başvuru tarihini kaçırabileceklerinden korkan başvuru sahipleri arasında endişelere yol açtı. İlan edilen pozisyonlar için 18 yaşını doldurmuş olmak ve işin başarıyla icra edilmesine engel teşkil edecek bir sağlık sorununun bulunmaması aranmaktadır.

Ortaokul mezunlarının KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almaları, KPSS(B) grubundan önlisans mezunlarının ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. • Erkek adayların askerlik hizmeti açısından ya askerlik çağına gelmemiş, askerliklerini tamamlamamış, tecilli ya da yedek sınıfta olmaları gerekmektedir.

Diyanet sınav sayfasında hata devam ettiğinden, kurumun bu hatayı düzeltmek için adımlar atması ve adayların ihtiyaçlarını karşılamak için son başvuru tarihini uzatması gerekir.

Başa dön tuşu