KAMU PERSONEL ALIMI

Başvuru e-Devlet’te Başladı: Uzman Erbaş Alımı Yapılıyor

İçişleri Bakanlığı, en az ilkokul mezunu olan uzman erbaş işe alınıyor. Jandarma Genel Komutanlığı’nın yayınladığı ilana bakıldığında toplam 21 ayrı branşta görevlendirildiği görülürken, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yayınladığı duyuruda 8 farklı branş için uzman astsubay alımı yapılacağı belirtildi. Geçen hafta yayınlanan ilanlar için son başvuru tarihleri ​​girildi. Finans7.com olarak söz konusu personel alımı başvuru detaylarına bu yazımızda yer verdik.

sahil güvenlik - Twitter Search / Twitter

Yayımlanan personel alımına bakıldığında Jandarma’ya en az ilkokul mezunu 250 uzman astsubay, Sahil’e ise en az lise mezunu adaydan 400 uzman erbaş alımı yapıldığı görülmektedir. Koruma. Her iki ilan için de son saatler girilirken adaylar nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Bu yazımızda uygulama ile ilgili en güncel bilgilere yer verdik.

KPSS’SİZ VE 50 KPSS’Lİ

İki ilana bakıldığında Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde KPSS şartı aranmaksızın uzman astsubay alımı yapıldığı görülmektedir. Jandarma Genel Müdürlüğü’nün duyurusuna baktığımızda, Komutanlık bünyesinde 21 farklı branşta istihdam edilecek uzman astsubay alımında ilkokul mezunları, lise ve üzeri olanlar ise KPSS şartı aranmıyor. KPSS’den en az 50 puan almış olmalıdır.

T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı on Twitter: "Deniz ve limanlarda  görevlerimiz aralıksız devam ediyor. #sahilgüvenlik  https://t.co/DUppPNWvP0" / Twitter

ASKERİ DURUM

İki ilandan birinin askerlik şartı varken, diğerinde yok. Sahil Güvenlik, göreve başvuracakların askerlik hizmetini tamamlamış olmasını şart koşuyor. Jandarma Genel Komutanlığı duyuruda adaylardan askerlik şartı aranmıyor. Ancak her iki ilanda da tahliye şartı vardır. Askerlik hizmetini tamamlamış adayların terhislerinin üzerinden 5 yılı geçmemiş olmaları gerekmektedir.

T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı on Twitter: "Dünden bugüne Sahil Güvenlik.  #tbt #sahilgüvenlik https://t.co/4oJSqXfery" / Twitter

YAŞ GEREKSİNİMİ

Her iki ilan için de yaş şartı şu şekildedir;
Jandarma Genel Komutanlığı: İlana başvuracakların 1 Ocak 2003 (dahil) – 01 Ocak 1995 (dahil) tarihleri ​​arasında doğmuş olmaları gerekmektedir.
Sahil Güvenlik Komutanlığı: Göreve başvuracakların 1 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olmaları gerekmektedir.

Başa dön tuşu