PERSONEL ALIMI

Siirt Valiliği, Jandarma Komutanlığı Korucu Alımı Yapılacak

Siirt Valiliği, geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki bir boşluğu doldurmak için korucu alımını duyurmuştu. İlan belirli kriterlere uyan bay ve bayan adaylara açıktır.

18 Maddelik Başvuru Koşulları

Pozisyona başvurabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir. Erkek adayların 1111 sayılı Kanuna göre askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olması gerekmektedir. Adayların tashihsiz nüfus kütüğüne göre 40 yaşını doldurmamış olması ve daha önce kamu hakları veya kin ve düşmanlığa tahrik suçundan sabıkası bulunmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca adayların 8.3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda sayılan terör faaliyetlerine katılmamış ve kan davasına bulaşmamış olması gerekmektedir. Görevlendirilecekleri köyde veya Jandarma sorumluluk sahası içindeki mahallede ikamet etmelidirler. Adaylar ayrıca güvenlik görevlisi olarak görevlerini yerine getirmelerine engel olacak herhangi bir işte çalışamazlar.

Ayrıca, görevlerini sürekli olarak yerine getirmelerine engel olabilecek herhangi bir hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmaması da aranır. Adayların, köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyeliği dışında, siyasi partilere veya mahalli idarelerin seçilmiş organlarına üye olmaması gerekir. Terör örgütlerinin ve bunların hukuk dışı uzantılarının eylem, miting, yürüyüş ve mitinglerine katılmamalı ve bu örgütlerin propagandasını yapmamalıdırlar.

Son olarak, adayların terör örgütleriyle veya millî güvenlik kurulunca devletin millî güvenliğine karşı hareket ettiği belirlenen yapı, oluşum ve/veya gruplarla iltisakı ve irtibatı bulunmamalıdır. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması için olumlu sonuç alınması ve Fiziksel Yeterlilik Değerlendirme Testi (Koşu, Sit-Up, Şınav Spor Testi) ve Mülakatın başarıyla tamamlanması da gereklidir.

Başvuru Süreci Detayları

Siirt Valiliği Korucu Alımı başvuruları 22 Mayıs 2023 saat 17:00’ye kadar alınacaktır. İlgilenen adayların başvurularını Siirt Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına yapmaları gerekmektedir.

Kota Ayrıntıları

Duyuruya göre Sağırsu Köyü’ne 2 adet korucu alınacaktır.

Siirt İli Merkez İlçe sınırları içindeki köylerin asayiş ve asayişinin sağlanması için güvenlik görevlisi alımı kritik önem taşımaktadır. Başvuru şartlarını karşılayan adayların bu önemli pozisyon için derhal başvurmaları teşvik edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu