PERSONEL ALIMI

PTT 15 bin personel alımı olacak mı? Adaylar sabırsız, istihdam müjdesi bekleniyor!…

Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışmayı hayal eden vatandaşların sıklıkla takip ettiği kurumlardan biri olan PTT'nin yeni dönem duyuruları yayınlayıp yayınlamayacağını merak etti. Başvuranlar, gün boyunca bas-konuş hizmeti satın alma arayışına devam etmektedir. İşte PTT 2022 alım haberlerinin detayları...

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme hayali kuran binlerce vatandaşın yakından takip ettiği PTT personel alım ilanları uzun süredir yayınlanmıyor. Türkiye genelinde bir süredir personel alımı yapmayan PTT’nin bu dönemde personel istihdam edip etmeyeceği sıklıkla araştırılıyor.

2022 yılının gelmesiyle birlikte peş peşe yayınlanan kamu duyurularının ardından yakın zamanda PTT duyurularının da yayınlanması bekleniyor ve duyuruların yayınlanması durumunda adayların sağlaması gereken şartlar araştırılmaya başlandı. Peki hangi koşulların sağlanması gerekiyor? PTT hangi pozisyonları işe alıyor?

15 bin kişi alım tarihi belli mi?

Uzun süredir personel istihdam etmeyen PTT’nin bu yıl itibari ile açıklanacağı haberi geldi. Alınan bilgilere göre yeni dönem itibarıyla 15 bin personel istihdamına hazırlık aşamasında olan PTT’nin yıl sonundan önce açıklanacağı düşünülüyor. Ancak PTT’nin 2022 personel alımına ilişkin resmi bilgi henüz yayınlanmadı.

PTT Personeli İşe Alım İlanı Başvuru Koşulları

PTT pozisyonlarında istihdam edilmeyi hayal eden adaylar, yeni dönem itibarıyla yayınlanması düşünülen 15 bin kişilik işe alım öncesi hangi başvuru koşullarını sağlamaları gerektiğini merak ediyor. Yeni dönem duyurusu yayınlanırsa başvuru koşullarının güncellenip güncellenmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak son PTT alımlarında belirlenen genel başvuru koşulları şu şekildeydi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
İlgili pozisyon için belirlenen özel şartları yerine getirmek
Temiz bir adli sicil kaydına sahip olmak
Utanç verici bir suç işlememiş olmak
Görevin yerine getirilmesini engelleyecek bir sağlık sorununun olmaması
PTT hangi pozisyonları satın alıyor?

Şu ana kadar yayınlanan Türkiye genelindeki PTT personel duyurularında işe alım için belirlenen kadrolar şu şekildeydi:

Ofis personeli
Avukat
Distribütör
Gişe Personeli

Başa dön tuşu