PERSONEL ALIMI

KPSS’de 50 puan üstü alan adaylar dikkat! Koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı 1837 Adet Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı aşçılık, temizlikçilik, şoförlük, güvenlik görevlisilik gibi farklı pozisyonlara personel alımı yapacağını duyurdu. İşe alım sürecinde kurumun taşra teşkilatındaki eksikliklerin farklı şehirlerde giderilmesi amaçlanmaktadır. Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1837 silahsız korucu ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 4538 personel alımı yapılacaktır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Pozisyonu için Başvuru Koşulları

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuran adayların, göreve hak kazanabilmek için belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Genel şartlar ve özel şartlar yerine getirilmelidir. Genel şartlar için adayların son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını doldurmamış olması, görevini devamlı olarak yapmasına engel bir sağlık sorununun bulunmaması ve 48 inci maddenin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşıması gerekir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.

Ayrıca ortaokul ve dengi mezunlar için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan, 2022 yılında KPSS(B) grubundan önlisans mezunları için en az KPSSP93 puan almış olmaları gerekmektedir. Erkek adayların ayrıca askerlik yükümlülüğünün bulunmaması veya askerlik hizmetini tamamlamış olması gerekirken, kadın adaylar muaftır.

Yükseköğretim kurumlarının önlisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimliğine sahip olmak özel başvuru koşulları arasındadır. Adayların ayrıca vardiyalı sistemde gece gündüz 24 saat, iç ve dış mekanlarda çalışmasına engel bir durumunun bulunmaması ve Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu’nun 10. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları internet üzerinden yapılacak olup, başvurular sadece “sinav.diyanet.gov.tr” adresinden kabul edilecektir. Son başvuru tarihi 5 Mayıs 2023 olup, şartları sağlayan adaylar için sözlü sınav yapılacaktır. Başvuru sayısının ilan edilen kontenjan sayısını aşması halinde KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak ilan edilen kontenjan sayısının üç katı sözlü sınava çağrılır. Sınav merkezleri Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa, İstanbul (Anadolu), İstanbul (Avrupa), Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat olmak üzere 16 ili kapsayacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için tüm başvuru koşullarını sağladıklarından emin olmalı ve son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmalıdır.

Başa dön tuşu