KAMU PERSONEL ALIMI

Ticaret Bakanlığı 92 Memur Alacak, KPSS’de 70 Puan Yeterli

Ticaret Bakanlığı 70 KPSS Puanı Olan 92 Personel Alımı Yapacak

Ticaret Bakanlığı, personel açığını kapatmak için yeni memur alımı planını açıkladı. Duyuruya göre Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Genel İdari Hizmetler sınıfında toplam 92 adet denetçi yardımcısı alımı yapılacak. İşe alım süreci 2 Mayıs 2023 tarihinde başlamış olup, 12 Mayıs 2023 tarihine kadar açık kalacaktır.

İşe Alım Süreci İçin Personel Gereksinimleri

Adayların kadrolara başvurabilmeleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Adayların Ziraat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Biyoloji veya Kimya bölümlerinden mezun olmaları ve 2010 yılında mezun olmaları gerekmektedir. en az dört yıllık bir derece. Ayrıca adayların 2022 yılında yapılan KPSS sınavında P2 veya P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Son olarak adayların giriş sınavının yapılacağı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. tutulacak

Mevcut Pozisyonlar ve Başvuru Ayrıntıları

Ticaret Bakanlığı işe alım sürecinde her bölümün açık kontenjanları için özel kontenjanlar belirlemiştir. Kimya için 7, Biyoloji için 6, Tekstil Mühendisliği için 9, Kimya Mühendisliği için 16, Gıda Mühendisliği için 18 ve Ziraat Mühendisliği için 36 denetçi yardımcısı alımı yapılacaktır.

Adaylar resmi internet sitesi https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim üzerinden online başvuru yapabilirler . Tüm başvurular en geç 12 Mayıs 2023 tarihine kadar sunulmalıdır. Ticaret Bakanlığı, başvuru sahiplerine başvurularını göndermeden önce tüm şartları yerine getirdiklerinden emin olmalarını hatırlatır.

Başa dön tuşu