GÜNDEMKAMU PERSONEL ALIMI

Postane personel alımı 2022’de yapılacak mı?

Memur olmayı hedefleyen vatandaşlar, PTT işe alımlarındaki son gelişmeleri yakından takip ediyor. Personel, kasiyer ve postacı gibi departmanlarda istihdam edilmektedir. Ancak bu alımlar, artan Omicron vakaları nedeniyle 2022 baharına kadar ertelenebilir.

Adaylar resmen şokta!

2022’de alım tarihi bile belirtilmemiş olup uzun süredir Postaneye personel alımı yapılmamaktadır. Adaylar sabırsızlıkla beklemektedir. Yine de başvuru detaylarını sizlere sunuyoruz…

Postane personeli seçimi için başvuru koşulları

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
– Askerlikle ilgili herhangi bir engeli bulunmamak,
– 18 yaş üstü, 35 yaş altı,
– Mesleği icra etmenize neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa,
– arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu bir sonucu,
– Kamu hukuku yasaklanmamalıdır.

Uygulama ne zaman başlayacak?

Daha önce 2023 yılına kadar işe alım yapacağını açıklayan PTT, şimdiye kadar işe alım ilanları yayınlayamadı. Ancak 2022’nin ilk aylarında kesinlikle 15 bin kişinin açılması planlanıyor. Resmi bir tarih belirlenmemiş olsa da, başvuruların kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Postanede iş başvurusu nasıl yapılır?

PTT iş ilanlarına başvurmak isteyen kişiler, gerekli koşulları sağlamaları halinde PTT tarafından yapılan sınavlara katılabilirler. Ancak sınav ve mülakat puanı sayısı ile PTT görevlisi olarak göreve başlayabilecekler. Ancak PTT iş ilanlarına başvuru hakkında bazı bilgiler var. Bu detayları şu şekilde sıralayabiliriz:

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin ilk adımı resmi web sitesinde başvuru alanlarını seçmektir. Başvuru sırasında adayların seçtikleri alana göre bir seçim yapmaları halinde kazandıkları puanlara göre değerlendirilecekleri belirtilmektedir. Öte yandan sınava girmek isteyenler sınav için ödeyecekleri parayı ilgili birimlere yatırmaları gerekmektedir.

PTT iş başvuru formunu nereden doldurabilirim?

Henüz başvuru formu yok!… Ama ileride böyle bir durum olursa… PTT iş başvuru formunu doldurmak için resmi PTT web sitesine bakmanız yeterli. Başvuru formundaki gerekli tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanızı öneririz. Çünkü başvuru formunda bir hata yaparsanız PTT insan kaynakları sizi görmezden gelebilir. Ancak PTT insan kaynakları gerekli şartları sağlamadığınızı düşünebilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Yazılı sınavda neler gereklidir?

Bas konuş ağında iş bulmak için belirli süreçler vardır. Bu süreçlerden ilki PTT tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavlardır. Bu sınavlarda sorulan soruların konuları bellidir. PTT’nin işe alım için uyguladığı yazılı sınavlarda sorulabilecek sorular şunlardır:

Türkçe paragraflar, dil bilgisi ve yazım kuralları
Sözel akıl yürütme
Sayısal ve mantıksal akıl yürütme
Temel vatandaşlık bilgisi
Türkiye Coğrafyası
Genel kültürel ve güncel sosyo-ekonomik konular
ölçüm becerileri

PTT’nin bu soruları sormasının nedeni, bir kişinin Türkçesinin iyi olup olmadığını, bazı matematiksel işlemleri yapabileceğini ve haberleri takip edip etmediğini bilmek içindir. Bu konuları yeterli düzeyde bilmek PTT’de iş bulmak için bir adım öndesiniz.

PTT personel seçimi ve iş ilanları

PTT, tüm işe alım ilanlarını Ptt.gov.tr’de yayınlamaktadır. Açık pozisyon veya departman açıklığı ilan edilirken PTT tarafından yayınlanan bilgilerde hangi departmanların işe alınacağı da belirtilir. Aradığınız departman için dilerseniz veya nitelikleriniz uygunsa bu iş ilanına başvurabilirsiniz.

Öğrencilere staj imkanı da sunan PTT, nakliye departmanı için staj seferberliği projesi başlattı. Kariyerkapisi.cbiko.gov.tr ​​adresine giderek staj seferberlik projesine kayıt yaptırabilir ve PTT Kargo’da stajınıza başlayabilirsiniz.

Not: Şuanda PTT personel alımı yoktur…

Başa dön tuşu