KAMU PERSONEL ALIMI

Polis Akademisi 30. dönem POMEM 10 bin 600 polis alımı başvuru ekranı açıldı: pa.edu.tr 2023 başvuru

Son dakika haberine göre, EGM 10 bin 600 POMEM polis alımı başvuru ekranı açıldı ve başvurular almaya başlandı. Başvuru ile ilgili detaylar makalemizde yer almaktadır. Son dakika: 30. dönem POMEM 10 bin 600 polis alımı başvuru ekranı açıldı.

Polis Akademisi Cumhurbaşkanlığı Aday İşlemleri Sistemi’nde yapılan son dakika açıklamasında, 30. dönem POMEM 10.600 polis alımı başvurularının başladığı belirtildi. Yayınlanan son dakika açıklamasına bakıldığında, başvuruların internet üzerinden alınmaya başlandığı ve adayların 19 Mayıs’a kadar başvurmaları gerektiği belirtildi. POMEM polis alımı başvuru şartları nelerdir? POMEM polis alımı nasıl yapılır? İşte başvuru bilgileri:

10 BİN KİŞİLİK KONTENJAN ARTIRILDI: TOPLAM KONTENJAN 10 BİN 600 OLDU

dönem POMEM polis alımının ilk duyurusunda 10 bin polis memuru alınacağı belirtilmişti. Yayınlanan son dakika açıklamasında, kontenjanın 600 kişi artırıldığı belirtildi. Yeni kontenjan dağılımı şu şekilde verildi: “Lisans mezunları için kontenjan (8,000), ön lisans mezunları için kontenjan (2000) olmak üzere toplam (10.600) öğrenci alınacak.

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen denklikleri olan yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından lisans, ön lisans veya yüksek lisans mezunu olmak,

c) Bakanlık tarafından belirlenecek KPSS’de taban puan veya üzeri almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60.00) olmak kaydıyla, ön lisans mezunları için 2022 yılında yapılan KPSS ön lisans puanı P93 puan türünden (65.00) taban puan veya üzeri olmak.)

ç) Başvuru yapacak adayların, Bakanlık tarafından belirlenecek KPSS’de taban puan veya üzeri almış olmaları gerekmektedir. (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılında yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzeri almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malulü eşi veya çocuklarından olanlar ile ilgili mevzuatta belirtilen özel şartları taşıyan adayların başvurularında, 8’inci madde (c) fıkrasında belirlenen puandan en az yüzde seksenini almış olmak kaydıyla; önlisans mezunları için 2022 yılında yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00), lisans mezunları için ise öğrenim durumlarına uygun olarak 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (48,00) taban puan veya üzeri almış olmak şarttır.

Lisans mezunları önlisans mezunları yoluyla başvuru yapamazlar. Bu şekilde başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1994 tarihinden sonra doğmuş olmak),

e) Kadınlar için 162 cm’den, erkekler için 167 cm’den kısa olmamak, vücut kitle indeksi (VKİ) 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

f) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak,

g) Sağlık durumu yönünden Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak,

ğ) 26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın;

Kasıtlı bir suçtan dolayı hükümlü bulunmamak veya hükümlü olsa bile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile bir yıldan fazla hapis cezasına mahkûm olmamış olmak,

Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve yüz kızartıcı suçlarla ilgili olarak da hiçbir suçtan hüküm giymemiş olmak,

m) Adayın geçici kaydının yapıldığı tarihte; adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı olmadığına dair belge, sağlık durumunun yeterli olduğuna dair Sağlık Bakanlığı veya üniversitelerin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden alınacak sağlık kurulu raporu, herhangi bir kurum veya kuruluştan disiplin cezası almamış olduğuna dair belge, daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı belge, eğitim durumunu gösteren belge, yabancı dil belgesi (EKPSS ve KPDS) ile adayın kaydı yapılabilir.

n) Başvuru sırasında adaylar KPSS’de hangi puan türünden kaç puan aldıklarını belirten bir belge sunmalıdırlar.

POMEM POLİS İŞLEM BAŞVURUSU

POMEM polis alımı başvuruları, Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan Aday İşleme Sistemi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Adayların öncelikle sistemde bir kullanıcı hesabı oluşturmaları ve ardından başvuru formunu kişisel bilgileri, eğitim durumları ve diğer gerekli bilgilerle doldurmaları gerekmektedir.

Adayların başvuru formunu doldurduktan sonra fotoğraf, kimlik, diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS puan belgesi, sağlık raporu ve gerekli diğer belgeleri Aday İşleme Sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

POMEM polis alımı için son başvuru tarihi 19 Mayıs 2023’tür. Adaylara, başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri ve başvurularını sunmadan önce tüm uygunluk kriterlerini karşıladıklarından emin olmaları önerilir.

POMEM polis alımı, adayların katı uygunluk kriterlerini karşılamasını ve çeşitli test ve değerlendirmeleri geçmesini gerektiren rekabetçi bir süreçtir. Gereksinimleri karşılayan ve işe alım sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, polis memuru olma ve bu önemli rolde ülkelerine hizmet etme fırsatı yakalayacaklar.

Başa dön tuşu