KAMU PERSONEL ALIMI

ÖSYM Personel Alımı İçin Şartları ve Süreç Belirtildi! KPSS-İkamet Yok

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuruda, KPSS ve yüksek maaşlı ikamet şartı aranmaksızın 6 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruya göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS şartı aranmayan 6 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı için başvurular devam ediyor.

Başkanlığımız Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde istihdam edilmek, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşları”. Sözleşmeli BT Personelinin Büyük Ölçekli BT Birimlerinde İstihdam Edilmesine İlişkin İlke ve Esaslar Usul Yönetmeliği’nin sekizinci maddesi uyarınca, Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile yabancı dil Puanın yüzde otuzu (%30) toplamına göre yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan Puanlı olandan başlayarak, sözleşmeli BT personel pozisyonunun 10 (on) katı, Başkanlığımızca yapılacak sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 6 (altı) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır.

ÖSYM personel alımı başvuru süreci

Başvurular 14 Şubat 2022 tarihine kadar Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/Ankara adresine elden veya son başvuru tarihinde kuruma ulaşmak için posta yoluyla yapılmalıdır.

ÖSYM’nin hangi unvanda aldığı kişi sayısı

1 Bilgisayar Ağları Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 1 .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Sistem Uzmanı.

Personel alımında aranan ortak uygulama nitelikleri

Yazılım, yazılım tasarım ve geliştirme, bu sürecin yönetimi veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetiminde ücret tavanının iki katını aşamayanlar için en az 3. En az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulu ağ yönetiminin güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak kaydıyla mevcut programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösteren belge, İyi derecede yazılı/sözlü hakimiyete sahip olmak İngilizce, Erkek adaylar için askerlik yapmamak.

Adayların değerlendirilmesinde KPSS puanının %70’i ve YDS sınavının %30’u esas alınacaktır. KPSS puanı olmayan adayların puanı 70, YDS puanı olmayan adayların puanı 0 olarak değerlendirilecektir.

İlan metni kılavuzu

Başa dön tuşu