KAMU PERSONEL ALIMI

Okullara işçi alımı devam ediyor! Karabük, Afyon, Samsun’da olanlara müjde!

Toplum Yararına İŞKUR Programı Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı İl Teşkilatlarına Görevlendirilmek üzere 385 Yeni Personel Alımı İlanı Yayımlanmıştır. İŞKUR TYP kapsamında bir kaç bölge için Personel Alımı yapılacaktır. Başvurular Devam Ediyor.

TYP ALIM YAPILACAK BAZI İLLER

KARABÜK

AFYONKARAHİSAR

AKSARAY

SAMSUN

YALOVA

İLANLAR İÇİN TIKLAYIN

TYP nedir?

Toplum Yararına Program (TYP), Türkiye’de özellikle istihdam edilmesi zor olan vatandaşların işgücü piyasasına kazandırılması için toplum yararına yapılacak işlerin bir müteahhit yardımıyla gerçekleştirilmesi olarak bilinmektedir. İşsizliğin yüksek olduğu veya işsizliğin yüksek olduğu yerler. İşsizliği azaltmayı ve işsiz vatandaşları işgücü piyasasına kazandırmayı hedefleyen bir programdır. TYP, ülke genelinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere çevre düzenleme, bakım, onarım ve temizlik personeli istihdam edecek.

TYP kapsamında kimler istihdam edilecek?

İşsiz vatandaşların TYP’ye başvurabilmeleri için en az 18 yaşında olmaları, öğrenci olmaması, emekli aylığı veya malullük aylığı almamış olmaları ve kuruma kayıtlı işsiz olmaları gerekmektedir.

Toplum Yararına Programı İşe Alım Kriterleri nelerdir?

TYP personelinin seçiminde noter çizimi ve liste yöntemi uygulanmaktadır. İstihdamda en çok zorluk çeken gruptan başlayarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilir. TYP’ye başvurabilmek için açık pozisyon için ikamet şartı bulunmaktadır. Diğer bir deyişle, personel, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile TYP’lere yerleştirilmektedir.

Başa dön tuşu