KAMU PERSONEL ALIMI

MEB okullara 554 işçi alımı yapacak! KPSS yok! TYP işçi alımı başladı

2022 yılı iş ilanları Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayınlanmaya devam edecek. TYP İşçi Alımı ve TYP Personel Alımı’nın Şubat ayı duyurularına göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendireceği açıklandı. Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılacak duyurularla bir çok kişi işe alınacak.

TYP personel alımı iş ilanları ile işsiz adaylar iş bulma imkanı buluyor. TYP kamu hizmeti personeli geçici olarak çalışmaktadır. İşsizliğin yüksek olduğu bu dönemlerde, iş bulmakta zorlananlara Toplum Menfaati Programı adı altında bir fırsat sunuldu.

İŞKUR Şubat TYP Personel Alım İlanları Yayınlandı!

TYP Personel işçi Ocak ayında yapılmadı ve Şubat ayında epeyce boş kontenjanla bir ilan yayınlandı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı bir kaç il için boş kadro ile işçi çalıştıracak. Şubat ayında yeni duyurular beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurusunun detaylarını paylaşmaya devam ediyoruz.

AĞRI BAZI İLÇELER

MUĞLA BAZI İLÇELER

IĞDIR

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı TYP personel alımı devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şubat ayında yayınladığı işçi alım ilanlarına göre bir kaç il ve ilçe için ilan verildi. MEB’in okullar kapandıktan sonra yeni personele ihtiyacı var. Bu kapsamda okullarda, milli eğitim müdürlüklerinde, il ve ilçe eğitim müdürlüklerinde personel istihdam edilmektedir.

TYP Şubat İşçi Alım Koşulları:

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yapılan personel alımında ilk kural İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaktır. Öte yandan, sadece 18 yaşını doldurmuş adaylar başvurabilir. İşte İŞKUR TYP İşçi Personel Şartları:

  1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  2. 18 yaşını doldurmuş,
  3. Emeklilik ve malullük aylığı almamak,
  4. Öğrenci olmamak (açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  5. Çalışma sonucunda elde edilen hane geliri net asgari ücretin 1,5 katını geçmemelidir.

TYP Başvuruları Online Yapılacak!

İŞKUR Toplumsal Fayda Programlarına başvurular online olarak yapılacaktır. Aşağıdaki başvuru ekranı bağlantısına tıklayarak gelecek ekranda “Başvurulacak İl” seçeneğinden illeri seçerek başvurularınızı ilçeye göre yapabilirsiniz. Başvurulacak il kısmını ” bilinmiyor ” olarak seçip ara tuşuna basarsanız tüm ilanlar listelenir…

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Başa dön tuşu