KAMU PERSONEL ALIMI

Lise ve önlisans mezunları dikkat! Tapu kadastro memur alımları başladı

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Resmi Gazete'de yayınlanan sözleşmeli alım süreci kapsamında 59 kişiyi işe alacağını duyurdu. Yayınlanan başvuru esaslarına göre lise mezunları da başvurabilir. Detaylar burada…

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayınlanan sözleşmeli alım süreci kapsamında 59 kişiyi işe alacağını duyurdu. Yayınlanan başvuru esaslarına göre lise mezunları da başvurabilir. Detaylar için haberimize bakınız…

TV5’te yer alan haberde: Tapu Kadastro Müdürlüğü, merkez ve kırsalda görev yapmak üzere gönderilecek olan sözleşmeli kadroya 59 güvenlik görevlisinin ekleneceğini vurguladı. Kurumun yayımladığı duyuruya göre, eğitim düzeyi ortaöğretimin altında olmayan adaylar başvuru yapabilecek.

Devlet kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan adaylar bu ilana başvuramazlar. Güvenlik görevlisi kadrosuna başvuran adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Milli güvenliğe karşı suç işlememiş veya bir suçtan hüküm giymemiş olması esastır.

2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında lisansüstü mezunlar için P93, lise mezunları için P94 seviyesi aranmaktadır.

En az lise, meslek okulu, endüstri meslek okulu veya açık lise bitirme belgesine sahip olanlar.

Önlisans mezunları için bölüm şartı aranmaz.

Başvuru sahibinin özel güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olması gerekmektedir.

31 yaşını doldurmuş adayların başvuruları devlet kurumu tarafından iptal edilmektedir.

Erkekler 175 cm’den, kadınlar ise 165 cm’den düşük olmamalıdır.

Adaylar çalışma şartlarını karşılamalıdır.

Görevini sürekli olarak yapmasına engel olacak bedensel veya ruhsal bir hastalığı bulunmamalıdır.

Alınacak iller listesi belli oldu!

Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Samsun, Sivas, Aksaray, Bilecik, Çorum, Kütahya, Giresun, Kocaeli, İzmir, Kırkkale, Kırklareli, Malatya, Rize, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ.

Güvenlik görevlisi alımının şekli ve yeri nedir?

Sözleşmeli hizmet için başvuran adayların başvuruları 26 Aralık 2022 tarihinde başlayacaktır. Adayların başvurularını 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Geç başvurular kurum tarafından kabul edilmeyecektir. Başvurular Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılır. Şahsen yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilmiştir.

Başa dön tuşu