KAMU PERSONEL ALIMIPERSONEL ALIMI

KPSS’den 70 alana müjde! Bakanlık personel alımı yapacak

Maliye ve Maliye Bakanlığı, 2021’de 250 devlet çalışanı alacağını açıkladı. 2022 yılında yayınlanan ilan personel talepleri başlamıştır. Son başvuru tarihi ve son başvuru tarihi yazımızda;

Başvurular için Maliye ve Maliye Bakanlığı tarafından istenen şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,

Kamu haklarından mahrum kalmamak,

Ceza almamış olmak,

Erkek adaylar için askerlik dışı hizmetler,

35 yaşını geçmemek,

Hukuk, Siyaset, İktisat, İşletme, İktisat ve Yönetim Fakülteleri ile en az dört yıllık lisans eğitimi veren diğer fakültelerden mezun olmak.

KPSS P45, P46, P47, P48 not türleri gibi genel şartlar en az 70 puan almak için.

Maliye ve Maliye Bakanlığı Devlet Personel Alımı Başvuru ve Tarihi

Adayların 31 Ocak 2022 ile 11 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında başvurmaları gerekmektedir. Adayların başvurularını elektronik ortamda CBIKO (www.isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar bunlardan sadece biri ile başvurabilirler.
Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylara www.hmb.gov.tr ​​adresinden bilgilendirme yapılacaktır. Giriş sınavı Ankara’da yapılacak ve sözlü sınava alınacaktır. Adaylar sınav bilgilerini Kariyer Kapısı’ndan görüntüleyebilecekler.

Komisyon başkanı ve üyeleri, giriş sınavında başarılı sayılmaları için 100’den fazla tam puan alırlar. Ortalama puanları en az 70 puan olmalıdır. Adayların sıralaması en yüksek puanla başlar. Başarı oranına göre asıl aday sayısı il için açıklanan toplam kontenjan olacak ve yerine bir aday seçilecektir. Puanlar bulunursa, CPSU giriş sınavına gönderilir. Puanı en yüksek olan aday tercih edilecektir. Yedek listedeki adayların hakları, en son sınavın yapılacağı yeni tarihten iki yıl önce geçerlidir. Doğrudur ve daha fazla araştırma için yasal bir hak veya tercih oluşturmaz. Ayrıca bu kez aynı dönemde sınavı geçen yedek adayların hakları da sona erecektir.

Yardım rehberi

Başa dön tuşu