KAMU PERSONEL ALIMI

KPSS şartsız 1500 “personel alımı” yapılacak! Bakanlıktan sevindiren haber!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KPSS şartı aranmaksızın sınavla 1.500 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvuru ekranı… Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile, Gelir İdaresi Başkanlığı Uzman kadrosu için sınava esas 1.500 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Sınav başvuruları başlamıştır. İşte tüm detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI

Gelir İdaresi Başkanlığı İhtisas Personeli Seçme Sınavı’na başvuracak adaylar; En az dört yıllık lisans eğitimi ile yurtiçinde veya yurtdışında e-öğretim Bakanlık kurumlarından mezun olmak, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapmak, Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında toplam üç yıl görev yapmış ve son üç yıl içinde uyarı ve kınama cezası hariç herhangi bir disiplin cezası almamış olmak. şartlarını sağlamalıdır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

7 Şubat 2022 tarihinde başlayan sınav başvuruları 18 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesi (www.hmb.gov.tr) üzerinden online olarak yapacaklardır. Online başvurular dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir.

Resmi Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sınav Başvuru Sisteminde yer alan sınavlara başvurabilmek için Sınav Başvuru Sistemine kayıt olmanız gerekmektedir. Kaydolmak için öncelikle Güncel Sınav için yaş şartını karşılamanız gerekir. Güncel Sınav Bilgileri bölümünden güncel sınav bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca sisteme kayıt olabilmeniz için geçerli bir e-posta adresinizin olması gerekmektedir. E-posta adresinin düzenli olarak kullandığınız açık bir adres olması önemlidir. Başvuru sırasında kullanmış olduğunuz e-posta adresiniz, kayıt işlemlerinin yanı sıra başvuru ve sınav süreçlerinde kullanılacaktır. Sınavlarla ilgili tüm yazışmalar ve bilgiler bu e-posta adresi üzerinden yapılacaktır.

Kayıt aşamasında, öncelikle kimlik bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Girdiğiniz kimlik bilgileri, İçişleri Bakanlığı Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden alınan verilerle karşılaştırılacaktır. Bilgilerin eşleşmesi halinde Sınav Bilgi Sistemine kaydınız yapılacaktır. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra giriş şifreleri sayfada görüntülenecek ve ayrıca e-posta adresinize şifreniz ve bildirimler ile ilgili bir mesaj gönderilecektir.

20 MART 2022 YAZILI SINAV!

Başvurular tamamlandıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı Yazılı Sınavı 20 Mart 2022 tarihinde Ankara’da saat 10:00’da yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi daha sonra belirlenecek ve adaylara duyurulacaktır.

https://sinav.hmb.gov.tr/

Başa dön tuşu