KAMU PERSONEL ALIMI

Klavyede hızlı yazabilenlere müjde! Adalet Bakanlığı binlerce memur alımı yapacak: Şartlar açıklandı.

Adalet Bakanlığı Binlerce Devlet Memuru Alımı Yapacak: Rekor Katip Alınacak

Adalet Bakanlığı yeni personel alımı yapıyor ve bu yıl rekor sayıda çalışan istihdam edilecek. Toplam 10.719 personelden 5.461 adet sözleşmeli zabıt katibi pozisyonu açık bulunmaktadır. Başvurmak için adayların Türk vatandaşı olması, en az 18 yaşında olması ve askerlik ilişkisinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca lise veya dengi bir eğitim görmüş, daktilo veya bilgisayar kursunu başarıyla tamamlamış veya Milli Eğitim Bakanlığı veya kamu kurumlarından onaylı daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmaları gerekir.

Şartlar belli oldu

Adayların pozisyona kabul edilebilmesi için Lise, Önlisans veya Lisans düzeyinde 2022 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’ndan en az 70 puan alması gerekmektedir. Ayrıca, 109.220 aday uygulamalı sınava girerek yazma becerilerine göre değerlendirilecek ve 90 kelimeyi 3 dakikada hatasız ve tekrarsız yazmaları istenecektir.

Uygulama sınavı, adayların sınav kurulu veya komisyonu tarafından Adalet Bakanlığı internet sitesinde ilan edilen veya UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilen metinlerden yazması gereken metinlerden elektronik ortamda yapılacaktır. Değerlendirme yapılırken büyük harf, küçük harf ve noktalama işaretleri dikkate alınmayacaktır.

Tarihler kurum tarafından verildi

Başvurular 25 Nisan 2023-11 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında e-Devlet üzerinden “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranından online olarak yapılacaktır. Adaylar, aynı ilanda belirtilen sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir unvan için tek bir adalet komisyonuna başvurabilirler.

Başa dön tuşu