KAMU PERSONEL ALIMI

Kamuda görev almak isteyenler dikkat! Savunma Sanayi Kamu İlanı Yayınladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, sözlü sınav yöntemiyle asgari 8 bin 970 TL asgari ücretle istihdam edilecek Uzman Yardımcısı alımı yapacak. Sınav başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS şartı var mı?

Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere sözlü sınav yöntemi ile 10 Uzman Yardımcısı alınacaktır. Sözlü sınava alınacak personel sayısının 4 katı yani 40 kişi aranacaktır.

PERSONEL ALMA SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren duyuru metnindeki eğitim bölümlerinden veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki eğitim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak.

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından duyuru metnindeki eğitim bölümlerine karşılık gelen 85 (seksen beş) ve üzeri puan almış olmak.

Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavından (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce olarak en az 80 puan almış olmak

Erkek arkadaşlara askerlik yok

Görevlerini sürekli olarak yapmalarına engel olabilecek bir akıl hastalığı bulunmama şartlarını taşıyan adaylar başvurabilir.

BAŞVURU SÜRECİ

Adaylar başvuruda; 8 Mart 2022 – 22 Mart 2022 tarihleri ​​arasında Cumhurbaşkanlığı internet sitesindeki (www.ssb.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlanan bilgileri doldurup, istenen belgeleri Salı günü mesai bitimine kadar teslim ediniz. , 22 Mart 2022, son başvuru tarihi. ) sisteme yükleyerek yapacaklardır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Son 6 aya ait vesikalık fotoğraf

Diploma veya mezuniyet belgesinin veya Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti

Yüksek öğrenim mezuniyet belgesi

Dil yeterliliği açısından uluslararası geçerliliği olan ÖSYM Yabancı Dil Sınavları

GİRİŞ SINAVI

Giriş sınavına girmeye hak kazananların adları, soyadları, KPSS puanları, sınav tarihi, yeri ve saatleri Başkanlığın internet sitesinde (www.ssb.gov.tr) duyurulacaktır. Bu duyuru tebligat şeklinde olup herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Başa dön tuşu