KAMU PERSONEL ALIMI

Jandarma’da görev almak isteyenler dikkat! Personel alımı için temin ilanı yayınlandı

2022 Jandarma 19 ilde 101 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Jandarma Genel Komutanlığı başvuruları başladı. Eksik kadroyu doldurmak için 19 farklı ilde alım yapıyor. Jandarma Genel Komutanlığı, KPSS’den P3, P93 ve P94 puan türlerinden en az 60 puan alan ve en az lise mezunu 101 memur alımı yapmaktadır.

military hiding on wall

Jandarma Genel Komutanlığında Tablo-1’deki kadrolar “657 Nolu Devlet Memurları”dır. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Kanun (Madde 4-B), Bakanlar Kurulu Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İlk Kez Memur Kararı Genelkurmay Başkanlığı, “Atananların Sınavları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre; (4) unvanında açık ihale yoluyla genel müdürlük ve bağlı birim ve kurumlarında istihdam edilmek üzere. (104) sözleşmeli personel temin edilecektir. Başvurular 28 Ocak – 13 Şubat 2022 tarihleri arasındadır. internetten alınacaktır. Sınav günü, yeri ve esasları ile diğer aşamalar (Sınav sonuçları duyurular, sağlık raporları vb.) ayrıca duyurulacaktır.

JGK yaptığı duyuruda 1 Veteriner, 1 Tercüman, 1 Garson Personel ve 98 Servis Personeli olmak üzere 4 farklı pozisyonda 101 personel alacağını duyurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı Kamu Personeli Alımı Başvuru Koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, memur olmanın genel şartlarına sahip olmak,

18 yaşını doldurmuş,

Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

Kamu haklarından mahrum kalmamak,

Türk Silahlı Kuvvetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, gönüllü istifa ve sağlık sebepleri dışında herhangi bir nedenle ihraç edilmemiş olmak,

Erkek adaylar için askerlikle ilgili olmayan,

Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak,

Personelin rehberde belirtilen niteliklere sahip olması,

KPSS P3, P93 ve P94 puan türlerinden en az 60 puana sahip olmak,

Tercüman kadrosuna başvuracak adayların son 5 yılda YDS (Rusça) sınavından en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

soldier holding rifle

2022 Jandarma Memuru İşe Alım Başvuru Tarihi

2022 Jandarma Memur alımına başvuracak adayların başvurularını 28 Ocak 2022 ile 13 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında tamamlamaları gerekmektedir. Adayların, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel İkmal Sistemi (https: ) üzerinden E-Devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. //vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris). Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar pozisyonlardan sadece birine başvurabilirler.

Başvuru Kılavuzu

Başa dön tuşu