KAMU PERSONEL ALIMIPERSONEL ALIMI

Jandarma 4 Kadro İçin Personel Alımı Başladı! KPSS’ye girenler dikkat!…

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları Resmi Gazetesi’nde yayınlanan duyuruda, en az lise mezunu olmak üzere 4 unvanda 104 sözleşmeli subay için başvurular başladı. Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruya göre KPSS, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 4 unvanda en az 60 puan olmak üzere 104 personel alımı yapıyor. Personel alımında ikamet şartı aranmamaktadır. Ayrıntılar burada.

Jandarma Genel Komutanlığında Tablo-1’de yer alan personel “657 Nolu Devlet Memurları”dır. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Kanunu (Madde 4-B), Bakanlar Kurulu Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ilk resmi karar “Bazı Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Genelkurmay Başkanlığı; (4) Genel müdürlük ve ilgili daire ve kuruluşlarda açık ihale usulü ile unvan (104) sözleşmeli personel temin edilecektir. Başvuru 28 Ocak-13 Şubat 2022 tarihleri arasında geçerlidir. internet üzerinden kabul edilecektir. Sınav tarihi, yeri ve esasları ile diğer aşamalar (Sınav Sonuçları beyanlar, sağlık raporları vb.) ayrıca rapor edilecektir.

Başvuracak adayların ortak şartları nelerdir?

Türk vatandaşı olmak, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 18 yaşından büyük olmak, affedilse dahi bazı suçlardan hüküm giymemiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. 2020 KPSS sınavı.

Adayların başvuru süreci nasıl işleyecek?

Başvurular 13 Şubat 2022 saat 23:59’a kadar kurumların resmi internet siteleri üzerinden online olarak yapılacaktır.

Veteriner Alımı İçin Aranan Nitelikler Erkek olmak ve Veterinerlik Lisans diplomasına sahip olmak.

Tercüman ve tercüman alımında aranan nitelikler. Rusça Mütercim-Tercümanlık, Mütercim-Tercümanlık (Rusça), Mütercim-Tercümanlık (Türkçe-Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı, Rus Dili, Rusça-Türkiye Türkçesi Lisans programlarından birinden mezun olmak.

Garson alımında aranan nitelikler İlgili bölümlerden önlisans mezunu olmak (mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının turizm/otelcilik ve turizm bölümünden mezun olanlar tercih edilecektir.) .

Personel Alımı İçin Aranan Nitelikler Lise mezunu olmak (Tercihen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Aile ve Tüketici Bilimleri Alanında Ev ve Kurum Temizliği Sertifikasına sahip olmak).

Başvuru

Kılavuz

Başa dön tuşu