GÜNDEMKAMU PERSONEL ALIMI

İş arayanlara müjde verildi! Ogm 16500 personel alımı yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bünyesinde farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere çok sayıda personelin istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Yayınlanan güncel personel alım ilanına göre en az ilkokul mezunu adaylardan alım yapılacaktır. Ayrıca, farklı kadrolar için eğitim gereksinimleri farklılık gösterebilir. 16.500 personel alımı hedeflenen kadroların detayları da açıklandı.

OGM 16 bin 500 Personel alımı ne zaman?

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), en az ilkokul mezunu 16.500 personel alacağını duyurdu. Ayrıca 10 bin itfaiyeci olmak üzere çok sayıda mühendis, korucu ve teknisyenin istihdam edilmesi hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Orman Genel Müdürlüğü, personel alımına ilişkin tarih ve başvuru koşullarını henüz açıklamadı. Ancak alımların en geç Mart 2022’ye kadar yapılması hedeflendiği belirtiliyor. OGM tarafından 2022 yılında 16.500 personelin işe alınacağı belirtiliyor.

2022 OGM Personel Alımı hangi kadrolarda yapılacak?

2022 yılında toplam 16.500 personel alımı yapacağını açıklayan Orman Genel Müdürlüğü, Mart ayında başlaması planlanan personel alımları için birçok farklı kadroyu açıkladı. 10 bin yangın işçisi, 1000 orman mühendisi, 5 bin korucu ve 500 teknisyenden oluşan kadroda 16 bin 500 personelin olacağı tahmin ediliyor. Her personel için farklı gereksinimler aranacaktır. Genel şartları sağlamasına rağmen ilgili pozisyon için belirlenen özel şartları taşımayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacaktır.

Başa dön tuşu