KAMU PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı Yüksek Ücretle Sözleşmeli Personel Alımını Açıkladı

İçişleri Bakanlığı, çeşitli pozisyonlarda 335 sözleşmeli personel alımını açıkladı. Bu duyuru, ülkede iş fırsatları bulmak için mücadele eden iş arayanlar için iyi bir haber olarak geldi. İşe alımlar, 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel İstihdamına İlişkin Esaslar ile Ekleri ve Değişikliklerine İlişkin Esaslar doğrultusunda yapılır.

Sözleşmeli Personel Alımı İçin Yapılacak Sözlü Sınav

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Ankara’da toplam 335 sözleşmeli personel alımı için 25-30 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında sözlü sınav yapılacak. Personel sayısı ve unvanları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi hükümlerine göre işe alım işlemleri gerçekleştirilir.

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Tarihleri ​​ve Koşulları

Sözleşmeli personel alımı başvuruları 11-15 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında açık olacaktır. İlgilenen adaylar bu tarihler arasında İçişleri Bakanlığı tarafından verilecek link üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru sahiplerinin Türk vatandaşlığına sahip olmak, 18 yaşından büyük olmak ve sabıka kaydı olmaması gibi belirli uygunluk kriterlerini karşılaması gerekmektedir. Ayrıca pozisyonlar için asgari ücret 16.319 TL olarak belirlendi.

Sonuç olarak, İçişleri Bakanlığı’nın 335 sözleşmeli personel alımı ilanı ülkede iş arayanlar için bir umut ışığı olmuştur. 25-30 Nisan tarihleri ​​arasında Ankara’da yapılması planlanan sözlü sınav ile adayların kendilerini değerlendirme sürecine hazırlamak için bolca zamanı oluyor. İşe alım süreci 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre gerçekleştirilecek olup, ilgili adayların başvurularını yapmadan önce uygunluk koşullarını dikkatlice okumaları tavsiye edilir.

Başa dön tuşu