KAMU PERSONEL ALIMI

Hulusi Akar’dan onay çıktı! Milli Savunma Bakanlığı 555 personel alımı yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı ( MSB ) çok sayıda çalışanı bünyesine katmaya hazırlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, çok sayıda personeli ilgili kadrolara atayacağını açıkladı. Kamu personeli seçme sınavından düşük puan alan adayların bile memnun kalacağını bir personel alımı ilanı ile kamuoyu duyurusu yayınladı. İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı‘na toplam 555 personel alımı yapılacak ve kadro şu şekilde sıralanıyor: Temizlik görevlisi, bulaşıkçı, şoför, hizmetli, aşçı gibi kadrolarda çalışmak isteyen adaylar haberimiz üzerinden sözleşme ve gerekli tüm bilgileri alabilirler.

Milli Savunma Bakanlığı, birçok adayın açık kontenjanlara başvurabileceği belirtilmiş olup, toplamda 555 kişilik alım alım sayısı netleşti. 2022’de ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu KPSS’ye girmiş olmak yeterli. 0-10-20-30-35 puan almış olan adaylar bile ilana başvuru yapabileceklerdir.

Milli Savunma Bakanlığı personeli için genel şartlar

MSB personel alımı için KPSS’ye girmiş olmanız yeterli, 657 tarihli Devlet Memurları Kanununun genel 48 inci maddesinin gereklerinin uygulanması, 2022 yılında Ölçme, Seçme ve İstihdam Merkezi (ÖSYM) Yönetim Merkezi’nin gerçekleştirmiş olduğu sınava tabii olmak, Başvuru tarihi itibariyle üst öğrenim durumuna göre nitelik tablosunda (Tablo-2) bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak, Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı tarihleri belli oldu

KPSS’den daha düşük puana sahip adayların dahi başvuru yapabileceği duyuru tarihleri 2 Aralık’ta başlayıp 31 Aralık’ta sona erecek. Adaylar başvurularını http://personeltemin.msb.gov.tr resmi adresi üzerinden online olarak tamamlayacaklar. Milli Savunma Bakanlığı mektup, dilekçe veya posta yoluyla yapılan iş başvurularını kabul etmeyeceğini ve herhangi bir cevap verilmeyeceğini açıkladı.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav tarihi ve yeri Milli Savunma Bakanlığı personel alımı ilanına başvuran ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav tarihini ve yerini https://personeltemin.msb.gov.tr resmi internet sitesinde ilan edeceklerdir. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı da ön başvuru sonuçlarına ilişkin duyuruyu sosyal medya hesaplarından yapacak. Ayrıca kısa mesaj ve e-posta adreslerine de bilgi gönderilecektir.

Başa dön tuşu