KAMU PERSONEL ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı 16 İlde 1971 Temizlik Elemanı Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), geçtiğimiz günlerde kurumlarda görevlendirilmek üzere 1971 temizlik personeli alımı yapacağını duyurdu. 1971 kontenjanı olan bu pozisyonlara adaylar başvurabilmektedir.

İşe Alım için Kontenjan Bilgileri ve İller

DİB’in yayımladığı duyuruya göre Türkiye genelinde 16 farklı ilde temizlik görevlisi alımı yapılacak. Bu iller arasında Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa, İstanbul (Anadolu), İstanbul (Avrupa), Tekirdağ, Trabzon-Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat bulunmaktadır. İllere göre kontenjan dağılımı duyuruda belirtilmemiştir.

DİB Temizlik Elemanı Alımı Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı temizlik görevlisi kadrosuna başvurabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar
  2. 2022 yılında ortaöğretim mezunları için KPSSP94 veya KPSS(B) grubundan önlisans mezunları için KPSSP93 puanından en az 50 puan
  3. Erkek adayların askerliğini yapmış veya muaf olması gerekmektedir.
  4. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşından büyük olmalıdır
  5. Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak
  6. Görevlerini sürekli olarak yapmalarına engel sağlık sorunları bulunmamalıdır.

Adayların bu genel şartlara ek olarak ayrıca ortaöğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olması ve temizlik görevlerini sürekli olarak yapmasına engel hastalık ve benzeri engelleri bulunmaması gerekmektedir.

DİB Temizlik Elemanı Alımı Başvuru Detayları

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 26 Nisan’da başlayıp 5 Mayıs’ta sona erecek. İlgilenen adaylar sinav.diyanet.gov.tr ​​adresinden temizlik elemanı alımı için başvuruda bulunabilecek. Pozisyon için değerlendirmeye alınabilmek için başvuru sürecini doğru bir şekilde tamamlamak ve istenen tüm belgeleri son başvuru tarihine kadar teslim etmek esastır.

DİB, Türkiye’nin 16 farklı ilinde 1971 temizlik elemanı alımı yapmak istiyor. Bu pozisyonlara hem erkek hem de kadın adaylar belirtilen şartları sağlayarak ve belirlenen internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirerek başvuru yapabilirler. Tüm başvuru sahiplerine çalışmalarında başarılar dileriz.

Başa dön tuşu