KAMU PERSONEL ALIMIPERSONEL ALIMI

Cumhurbaşkanlığı yeni kamu personel alım ilanı yayınladı: KPSS zorunluluğu yok

30 memurun Cumhurbaşkanlığı için başvuru süreci başladı. Önceki gün yayınlanan duyuru ile Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı’na 30 memur alımı yapılacak. Adaylar Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı ile belirlenecek ve söz konusu sınava başvuru için KPSS şartı aranmayacaktır. KPSS’siz İşe Alımlarda adaylardan sınav ücreti alınacak olup, başvuru koşullarını ve mezuniyet koşullarını sağlayan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Başvuru Süreci Başladı

İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcısı başvuruları 24 Ocak 2022 tarihinde başladı. Adaylara başvuru için 10 gün süre verildi. En geç 4 Şubat 2022 tarihine kadar yapılan başvurular kabul edilecektir. Başvuru için belirtilen niteliklerin sağlanması ve belirtilen Sınav ücretinin ödenmesi yeterlidir.

Adaylar Anadolu Üniversitesi Aday İşleme Sistemi web sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) üzerinden başvuru yapacaklardır. Adayların İletişim Uzman Yardımcısı alımına başvurmaları için sınav ücreti olarak 250 TL yatırmaları gerekmektedir.

KPSS Zorunluluğu Yok!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan herhangi bir KPSS şartı talep etmeyecektir. Bunun yerine başvuru ücreti belirlenmiş olup, 250 TL yatıran adayların başvuruları geçerli sayılacaktır. Başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup, belirtilen genel ve özel niteliklerin sağlanması gerekmektedir. Genel olarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Koşulları:

Yaş şartı olarak sınavın yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

Eğitim Durumu:

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin hukuk, siyaset bilimleri, iktisat ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri, – İletişim fakülteleri, – Mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümleri, – Psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, folklor, insan ve ilgili fakültelerin iktisat bölümlerinden mezun olmak, sosyal bilimler bölümlerinden veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının eşdeğerlerinden mezun olmak gerekir.

Başa dön tuşu