KAMU PERSONEL ALIMI

Çevre Bakanlığı 4 başlıkta 422 personel alımı yapacak! Mimar, Mühendis, Büro görevlisi!…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda, KPSS B grubu puan sıralaması ile 4 başlıkta 422 personelin istihdam edileceği belirtildi. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre 4 başlıkta KPSS 70 puanla 422 Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı ve Büro Görevlisi alımı yapılacak. Personel alımında ikamet şartı aranmamaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başvuru süreci

Adaylar başvurularını 21 Şubat 2022 Pazartesi günü 23:59:59’a kadar Cumhurbaşkanlığı kariyer sayfası üzerinden online olarak yapacaklardır.

İşe alınacak personelin unvanları

Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makina Mühendisi, Harita Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi, Mimar, Şehir Plancısı ve Büro Personeli alınacaktır.

Personel alımına adaylarda aranan ortak nitelikler

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, 2020 KPSS sınavından ilgili puan türünden en az 70 puan almak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Belirli suçlardan hüküm giymemiş olmak Affedilmiş olsalar dahi, Erkek adayların askerlik hizmeti ile ilgili olmaması, Yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığının bulunmaması. Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı ve Büro Personeli (Merkez) için ilgili bölümlerden lisans diplomasına sahip olmak. Büro Personeli (Ülke) personeli için ilgili bölümlerden Ön Lisans mezunu olmak.

kılavuz

Başa dön tuşu