KAMU PERSONEL ALIMI

Belediye İtfaiye Eri Alımı İŞKUR’da! Düşük KPSS Alanlara Müjde

Kamuya en az lise diplomasına sahip adayların başvurabileceği pozisyonlar için itfaiyeci alımına başlandı. İşte itfaiyeci olmak için gerekenler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ilk kez atanacak itfaiyeci alımı için başvurular başladı. Daimi itfaiyeci olmak için gerekenler nelerdir? Kimler itfaiyeci olabilir? Kamu haber 365 olarak güncel kamu personel alımı başvuruları ile ilgili süreci ve tüm şartları bu haberimizde hazırladık.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi memur alımı (Genel Koşullar)

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan şartları taşımak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ve askerlik hizmeti ile ilgili olmamak gerekir. İşte itfaiyeci olmak için gereken tüm şartlar.

İtfaiyeci alımı için başvuru (Özel Koşullar)

İtfaiyeci olabilmek için adayların erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olması, sınav tarihinde 30 yaşından büyük olmaması, itfaiyenin çalışma koşullarına uygun olması şartıyla, sağlık açısından kapalı alan, dar alan ve yükseklik gibi fobilerinin olmaması ve en az (B) veya (C) sınıfı ehliyet sahibi olmaları gerekmektedir.

İtfaiyeci alımı (Kontenjanlar-Mezunlar)

GİH 8. sınıf kadrosu için 7 itfaiyeci alımı yapılmaktadır. Ön koşul, sivil savunma ve itfaiye, itfaiye ve yangından korunma veya meslek yüksekokullarından ilk ve acil yardım ikili derslerinden birinde derece ve en az C sınıfı ehliyet sahibi olmaktır.KADIN ve ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP93 puan türü için minimum 60 puan gerekmektedir.

9. sınıf GİH kadrosu için 3 itfaiyeci alımı yapılmaktadır. Bir uygulamalı bilimler üniversitesinden elektrik mühendisliği, makine mühendisliği ve inşaat mühendisliği diploması ve en az B sınıfı ehliyet şartı aranmaktadır.KADIN ve ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP93 puan türü için minimum 60 puan gerekmektedir.

GİH 10. sınıf kadrosu için 2 itfaiyeci alımı yapılmaktadır. Bir orta öğretim kurumundan (lise veya dengi) diploma sahibi olmak ve en az (C) kategorisi sürücü belgesine sahip olmak gerekir. KADIN ve ERKEK adaylar başvurabilir. KPSSP94 puan türü en az 60 olmalıdır.

Kamu personel alımı başvuru tarihleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyeci alımı için adayların sadece şahsen başvurmaları gerekmektedir. Başvurular 14-18 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Boy ve kilo ölçümü nedeniyle başvurular şahsen yapılacaktır.

Kılavuz

Başa dön tuşu