GÜNDEMKAMU PERSONEL ALIMI

Adaylara büyük müjde! 5 Bin 563 İnfaz Korumam Memuru Alımı Yapılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilan bekleyen milyonlarca vatandaşa müjdeyi verdi. Bakan Bozdağ’ın açıklamalarına göre 2022 yılında Adalet Bakanlığı’na farklı pozisyonlarda 12.933 personel alınacak.

İşe alınacak birimler arasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü de bulunuyor. Açıklamanın ardından Ceza ve Tevkifevleri’nde görev yapan gardiyanlar hakkında araştırmalar adaylar tarafından başlatıldı. Kimler gardiyan olabilir? Bir gardiyan ne iş yapar ve ne kadar maaş alır? Hapishane gardiyanı silah taşıyor mu?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2022 yılı Adalet Bakanlığı personel alımını açıkladı. Buna göre Ceza ve Tevkifevleri’ne 5 bin 563 koruma görevlisi götürülecek. Gardiyan alım ilanının önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

KİMLER CTE İNFAZ MEMURU OLABİLİR?

Gardiyan olabilmek için genel ve özel şartlar aranır. Genel şartlar arasında T.C. Vatandaş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini sürekli olarak yerine getirmesine engel bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşını doldurmamış olmak. 2021’de gardiyan alımı için KPSS 70 puanı şartı arandı. 2022’de KPSS şartı kalkacak mı yoksa KPSS puanı değişip değişmeyeceği, duyurunun yayınlanmasıyla kesinleşecek.

Yukarıda sayılan genel şartlara ek olarak aranan özel şartlar; Erkek adayların boyları en az 1.70 cm, kadın adayların boyları en az 1.60 cm olmalıdır. Ayrıca boy ve kilo indeksi de uygun olmalıdır. 2021 yılı alımlarında eğitim şartının en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. 2022 gardiyan alımı için en az lise mezunu adayların başvurularının kabul edilmesi bekleniyor.

İNFAZ MEMURU NE YAPAR VE NE KADAR MAAŞ ALIR?

Hükümlü ve tutukluların güvenliğinin sağlanması, özel eşyalarının muhafazası ve ceza infaz kurumlarında tutulması yasak olan eşyaların belirlenmesinde infaz koruma görevlileri görev yapmaktadır. Hükümlü ve hükümlülerin topluma kazandırılmasında en büyük rolü gardiyanlar oynamaktadır. Cezaevlerinin yanı sıra denetimli serbestlik birimlerinde de çalışıyorlar. Cezaevinde eğitim gören veya toplum yararına çalışan tutuklulara gardiyanlar eşlik ediyor.

2022 YILI MEMUR MAAŞI NE KADAR?

2022 verilerine göre gardiyanlar ortalama 6 bin lira kazanıyor. En düşük gardiyan maaşı yaklaşık 4 bin 630 lira, en yüksek gardiyan maaşı ise yaklaşık 13 bin 600 lira. Hapishane gardiyanlarının maaşları, görevde yükseldikçe veya kıdem arttıkça artar.

İNFAZ MEMURU SİLAH TAŞIR MI?

Gardiyanlarla ilgili merak edilen bir diğer konu ise silah taşıyıp taşımadıkları. 11 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararla gardiyanlara da silah taşıma yetkisi verildi.

Daha önce silah taşıma ve ruhsat alma yetkisi bulunan infaz memurları kaldırılmıştır. Eylül 2021 tarihi itibariyle yönetmelikte yapılan değişiklikle infaz ve koruma görevlileri yeniden silah taşıma ruhsatı almaya hak kazandı.

Başa dön tuşu