KAMU PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanlığı Personel Alımı İlanı Başvuruları Başlıyor! 16-23 Şubat

Yeni dönemin yaklaşmasıyla birlikte Adalet Bakanlığı, kurumda çalışanların istihdam edileceğini duyurdu. İşte 2022 yılı Adalet Bakanlığı personel alımı ilanına ilişkin haberin detayları...

Yeni dönemde çeşitli nedenlerle personel açığının farkına varan kurumlar, 2022 yılı başında kademeli olarak iş ilanları yayınlamaya başladı. Bu konuda konuşan kurumlardan biri de Adalet Bakanlığı oldu. Bakanlık, üst düzey yöneticilere atanacak çalışanlar için sınavın yapılma şartlarını yayınladı.

Adalet Bakanlığı 2022 Personel Alımı İlanı

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme hayali kuran vatandaşları sevindirecek duyurular yayınlanmaya devam ederken Adalet Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Adalet Bakanlığı, 2021 yılının sonlarına doğru yayınladığı duyuru ile yeni dönemde icra memurluğu kadrosuna personel alımı yapacağını duyurarak, yeni dönem ilanı için başvuruların alınmaya başlayacağını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Murahhas Aza ve Murahhas Aza kadrolarına toplam 550 personel alınacağını ve ilgili ilana başvuracak adayların kurum sınavına tabi tutulacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı 2022 Personel Alımı Sınavı Başvuru Koşulları

Adalet Bakanlığı Genel Müdür kadrosunda görev yapmak isteyen adayların başvuru şartları açıklandı. Buna göre, ilgili pozisyonda yer almak isteyen adayların yerine getirmesi gereken başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
35 yaşın altında olmak
Üniversitelerin hukuk veya adalet bölümlerinden birinden mezun olmak
herhangi bir suça karışmamak
İlgili pozisyonlar için belirlenen özel şartları yerine getirmek
İlgili pozisyonlar için yapılan görev tanımını engelleyebilecek kalıcı bir sağlık sorunu bulunmamak.
Erkek adaylar için askerlik hizmeti ile ilişkisi bulunmamak (Gecikme, muafiyet veya terhis)

Adalet Bakanlığı 2022 Personel Alım Sınavı Başvuru Detayları

Adalet Bakanlığının ilgili kadrolarına atanmak isteyen adayların başvuruları 16-23 Şubat tarihleri ​​arasında kabul edilecek. Aday başvuruları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İlgili sınav başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvuru tarihi 2 Mart olarak belirlendi.

Kılavuz

Başa dön tuşu