GÜNDEMKAMU PERSONEL ALIMI

Adalet Bakanı İlan Bekleyenlere Müjdeyi Verdi! 12 Binden Fazla Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı, 2022’de 12.933 yeni personel alacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen binlerce vatandaşı heyecanlandıran bu duyuru ile birlikte internette araştırmalar hız kazandı. Adalet Bakanlığı personel alım ilanı başvuru sürecini kaçırmak istemeyen vatandaşlar başvuru koşullarını ve süresini merak ediyor. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Açıklama

Adalet Bakanlığı bünyesinde uzun süredir personel alımı bekleyen vatandaşlara nihayet müjdeli haber geldi. Bakanlık bünyesinde memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “2022 yılında Adalet Bakanlığı’na 12 bin 933 personel alınacak. Yasal izinler alındıktan sonra duyurular yapılacaktır. Tedarik sürecini hızlandırmak adına konuyu bizzat takip ediyorum.”

Hangi kadrolara kaç personel alınacak?

Adalet Bakanlığı’ndan kamu kurum ve kuruluşlarında iş arayanları sevindiren 12 bin 933 personel alım ilanı yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sosyal medya hesabından personel alımına ilişkin duyuruyu ne zaman açıkladığını merak ediyor. Bakan Bozdağ, bakanlık bünyesinde 12.933 personel alımının bir an önce gerçekleşmesi için konuyu bizzat takip ettiğini söyledi. Açıklama kapsamında, hangi birimlere kaç personel alınacağı da öğrenildi. Buna göre Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne 6 bin 683, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne 5 bin 563, İnfaz İşleri Müdürlüğü’ne 500, Cumhurbaşkanlığına 187 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adli Tıp Enstitüsü.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı ne zaman yapılacak?

Vatandaşların merakla beklediği 12 bin 933 personele ilişkin Adalet Bakanlığı duyurusunun yakında yayınlanması bekleniyor. Bu sayede adaylar, Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve işe alım süreci hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecekler. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bizzat takip ettiği süreçle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Başa dön tuşu