GÜNDEMKAMU PERSONEL ALIMI

28. Dönem “Polis Alımı” POMEM Fiziki Yeterlilik ve Parkur Eğitimi!

28. Dönem Polis Alımı POMEM Fiziki Yeterlilik ve Takip Eğitimi. Polis Alımı 28. Dönem Fiziki Yeterlilik ve Kurs Yönergesi yayınlanmıştır. POMEM polislik parkuru için koşullar nelerdir? Pistte ne belirlendi? Parkur süreleri ne kadar? Ne tür kurallar konuldu? Değerlendirme nasıl yapılacak

Polis Akademisi Başkanlığı 28. Dönem polis alımı POMEM fiziki yeterlilik ve parkur talimatı yayınlandı. Polis giriş sınav ekranı açılır.

Parkur mesafe boyutu; Bölümün baştan sona uzunluğu 29 metre olmasına rağmen, ofis başındaki duba ile takla malzemesi arasındaki mesafe 14 metre, duba ile bitiş çizgisi arasındaki mesafe 14 metredir. malzeme 29 metre uzunluğa ve toplam 7 istasyona ve 72 metre yola sahiptir.

Parkur başlangıç; Kurs mülakatına katılan aday tarafından dijital fotoselli timer ile izlenecektir. Dijital fotoselli cihazın başlangıç ​​ve bitiş konumları arasındaki mesafe en az 3 metre olacaktır. Adaylıklar başlamadan önce grup tanıtımı yapılacaktır. Görüşme sırasında oluşabilecek yaralanmalardan kimse sorumlu tutulamaz.

Sıçrama Tahtası: İlk kısım olarak, jimnastik sıçrama tahtasının üzerinde iki ayağı ile 6 kez sağa ve sola zıplama yapacaktır. Genişliği 20 cm, sıçrama tahtasının basamak ayakları 52 cm genişliğinde olacaktır./Cimnastik atlama tahtası üzerinden atlamanın cezası 2 saniyedir. 6 atlamadan en az biri doğru şekilde yapılmalıdır. Normal atlayış, iki ayakla atlayarak kabul edilecektir. Bunu yapmayan adaylar doğrudan diskalifiye edilecektir.

Lastiğin içinden geçme aşaması; İçeri adım atılarak bir ayak, sağ ayak ve sol ayak olmak üzere 6 lastikten geçilecektir. Lastiklerin görgü kuralları 205*55*16 inç olacaktır. Adaylar her tekerleğe basamadıklarında ceza olarak 2 saniye eklenecektir. Adayın lastikleri geçebilmesi için en az birinin doğru şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Hiç çıktı almayan adayın mülakatı iptal edilecektir.

Ağırlık taşıyan Parça; destekleyici kısım; Erkekler için 30kg 15*2, kadınlar için 20kg 10*2 ağırlığında kum torbaları bulunmaktadır. Erkek adaylar için 16 metre, kadın adaylar için 15 metre olacaktır. Müsabık kum torbasını herhangi bir mesafeden fırlatmayacak ve alındığı yere koyacaktır. İki mavnanın arkasından kum torbalarıyla dolaşarak götürüldüğü yerden çıkamayan ve iki mavna arasındaki görüşmeyi tamamlamayan adayın iş görüşmesi iptal edilecektir. Ağırlıkları aldığı noktaya indiremeyen adaya ceza olarak 1 puan eklenecektir. Ayrıca mavnaların ikincisinden sonra herhangi bir mesafeden geri dönerek dövüşü bitirmeyen adayın seçimi sonlandırılır.

Sağlık topuna dokunmayın; Sağlık topuna dokunma mesafesi erkek adaylar için 9 metre, kadın adaylar için 8 metre olup, yerde bulunan sağlık topları koşu bölümünde ikinci topa ve ardından birinci topa dokunarak 3 kez koşacaktır. Her eksik dokunuş için ceza olarak 2 puan eklenecektir. Aday geri dönmeden en uzak topa dokunduktan sonra bir sonraki aşamaya geçerse, iki eksik dokunuş için 4 saniye 4 saniye olmak üzere toplam 8 puanla 4+4=8 ile cezalandırılır. Takla kısmı; yere serilen minderin üzerinden bir kez takla atacaktır. Slalom koşu kısmı; 6 slalom koşu barını etrafta dolaşarak tamamlayacaktır. Çubuk mesafeleri 1,5 metre olarak sayılacaktır. engel kısmı; Üstten 5 engel (geçilecek engelin yüksekliği üstten 50 cm, engelin yüksekliği alttan 10 cm ve iki çıta arası 138 cm içeriden ve aradaki mesafe) Engeller 2 metre. Adayların başarılı olması için gereken saniye, erkek aday için 48 saniye, kadın adaylar 50 saniyede açıklandı.

Resmi Bilgi

Başa dön tuşu