İŞÇİ ALIMIKAMU PERSONEL ALIMI

Okullara KPSS’siz İşçi Alımı Başladı! Son Tarihten Önce Acele Edin!…

İŞKUR aracılığıyla TYP çerçevesinde okullara temizlik ve güvenlik personeli alımı yapılmaktadır. 2022 yılına girerken TYP uygulamalarına yönelik araştırmalar hız kazandı. Okullarda temizlikçi olarak çalışmak isteyenlere müjde. Adıyaman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından temizlik işçisinin istihdam edileceği bildirildi. Peki İŞKUR TÜRÜ olan okullara temizlik görevlisi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?

İŞKUR TÜRÜ işe alım başvurusu nasıl yapılır? TYP kapsamındaki çalışanlar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından belirlenen tarihlerde işe alınmaktadır. 2022 yılında CIP alımlarının ne zaman ve nerede yapıldığı merak edilirken konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı. Konuyla ilgili son gelişmeleri yazımızda ele aldık. Peki İŞKUR TYP olan okullara temizlik görevlisi başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır? İşte merak edilenler…

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR TYP başvuruları İŞKUR’un resmi internet sitesi www.iskur.gov.tr ​​ve Alo 170 iletişim hattı üzerinden alınmaktadır. TYP başvuruları İl Müdürlükleri tarafından kabul edilmemektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak TYP ilanlarını görüntüleyebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

OKULLARA TEMİZLİK GÖREVLİSİ KATILACAK

Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TYP kapsamında ortak iş başvuru duyurusu yapıldı. Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emin Yücekaya, 3 ay süreyle istihdam edilecek il ve ilçelerde toplam 183 kişinin online başvuru yapacağını kaydetti. Adıyaman merkezde 75, Besni ilçesinde 26, Kahta ilçesinde 41, Gölbaşı ilçesinde 16, Gerger ilçesinde 5, Sincik ilçesinde 10, Samsat ilçesinde 5 olmak üzere toplam 183 kişi istihdam edilecek. ilçe ve Tut ilçesinde 5.

NE ZAMAN VE NASIL BAŞVURU YAPILMALIDIR?

Başvuru sahibi 4-8 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında e-şube (www.iskur.gov.tr) ve Alo 170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. Adıyaman İl Müdürlüğü’nden başvurular kabul edilmeyecektir. Bir kişi, başvuruları aynı gün başlayan TYP’lerden yalnızca birine başvurabilecektir. Bu durum sistem tarafından kontrol edilerek uyarı mesajı gönderilecektir.

PROGRAM NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTİRECEK?

Program, başlangıç ​​tarihi 1 Mart 2022 ve bitiş tarihi 31 Mayıs 2022 olmak üzere 3 ay boyunca uygulanacaktır.

YERLEŞİM NASIL OLACAK?

*Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne (ADNKS) aynı adreste ikamet eden herkes başvurabilecek ancak sadece bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

* Seçim yöntemleri sonrasında oluşturulan listelerde aynı adreste ikamet eden birden fazla kişinin bulunması durumunda; Kuruma kayıt tarihi daha eski olan adaylara öncelik verilecektir.

* Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması durumunda, başvuru sahiplerinden daha yaşlı olan adaylar söz konusu TYP’ye katılacaktır.

*Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre, aynı adreste ikamet edenlerin başvuru tarihi dikkate alınarak ulaşılabilecek en son döneme ait gelir getirici bir işte çalışması sonucu toplam kazançları programa, asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk (1.5) katıdır. ) kat (6,380,10 TL), söz konusu adreste ikamet edenler TYP’ye katılamazlar.

* Yurt, sığınma evi gibi toplu yaşam alanlarında ikamet edenlerde bu koşul aranmaz.

 ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Katılımcıların seçimi Yüklenici Kurum tarafından ‘Çizim Yöntemi’ ile belirlenecektir.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü TYP mevzuatına göre istihdamda güçlük çeken gruplar, kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede yaralananlar, engelli olmayanlar sınıflandırılacak. ilk liste olarak, diğerleri (35 yaş altı erkekler) ikinci liste olarak sınıflandırılacaktır. ve katılımcılar ilk önce ilk listeden seçilecektir. Çekilişin ne zaman yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

İŞKUR Typ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ…

İlgili sayfada il seçerek ilanların olup olmadığını kontrol ediniz.

Başa dön tuşu