İŞÇİ ALIMIKAMU PERSONEL ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı KPSS Şartsız Temizlik Görevlisi Alımı Yapacak!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR),  Toplum Yararina Programları (TYP) kapsamında çok sayıda işçi alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) süreli istidam edilecek, Türkiye’nin farklı illerince görevlendirilecek. Başvurular ile ilgili merak edilen tüm detaylar ilan ile duyuruldu. İşte İŞKUR TYP kişisel alım başvuru ekranı…

İŞKUR TYP 2022 Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İŞKUR ile birlikte düzenlediği Toplum Yararına Destek (TYP) kapsamında 14 farklı ilde çok sayıda personel geçici görevlendirmeye alındı.

TYP İŞKUR Nedir Nasıl Başvuru Yapabilirim?

İŞKUR Toplum Yararını Destekleme Projesi Kamu Kurumları ile işbirliği içinde devam etmektedir. İŞKUR TYP, işsizliğin yüksek olduğu dönemlerde işsizlikle mücadele amacıyla kamu kurumları ile birlikte düzenlenen geçici istihdam yaratma programıdır.

Nasıl seçim yapılmaktadır?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 farklı yöntem vardır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter yöntemi,
liste yöntemi,
Yüzde seksen noter çekilişi, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamı zor olan aşağıdaki gruplar Birinci Liste, kalanlar İkinci Liste olarak sınıflandırılacaktır. Aşağıdaki grupların tümü Birinci Listeye dahil edilecektir ve gruplar arasında bir öncelik sırası yoktur; İkinci listedeki adaylar, birinci listedeki adaylar tamamlanmadan hak sahibi olmayacaktır.

35 yaş üstü bireyler,
özürlü,
eski hükümlüler,
Terörle mücadelede engelli sayılmadan yaralananlar,

2017 yılında, TYP katılımcılarının seçiminde adalet ve toplumsal barışın sağlanması amacıyla, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, “Aynı adreste ikamet eden aynı başvuru başlangıç ​​tarihine sahip TYP’lere yalnızca bir kişi katılabilir” şeklinde bir düzenleme yapılmıştır. Sistem (ADNKS)”.

2019 yılında yapılan düzenleme ile “ADNKS’e göre, aynı adreste ikamet edenlerin gelir getirici bir işte çalışmaları sonucunda toplam kazançları, başvuru tarihi dikkate alınarak net asgari ücretin 1,5 katını aşarsa, programda belirtilen adreste ikamet edenler TYP’ye katılamazlar.” ‘ yönetmeliği getirildi.

2020 yılında yapılan düzenleme ile halihazırda çalışmakta olan kişilerin mevcut işlerinden ayrılıp TYP’ye başvurmalarını engellemek için katılım koşullarındaki “işsiz olma” tanımı “Kuruma kayıtlı işsiz; TYP’ye başvuru tarihinde Kurumda kayıtlı olduğu ve 6698 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmediği, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmadıklarını ifade eder. olarak değiştirildi.

İŞKUR TİPİ Kimler Başvuru Yapabilir?

Kuruma kayıtlı işsiz, 18 yaşını doldurmuş, emekli ve malul aylığı almayan, öğrenci olmayan (açıköğretim ve açık öğretim lise öğrencileri hariç), Çalışma sonucunda elde edilen hane gelirinin 1,5’i geçmemesi, net asgari ücretin katı ve şartlarını sağlamalıdır. İlgili sayfada il bölümü seçerek ara butonuna basmanız gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Başa dön tuşu