GÜNDEM

Uzman isimden deprem uyarısı! O şehri işaret etti: 6 ila 6.7 arasında bir deprem…

6 Şubat'ta Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki'nin 6 ile 6.7 arasında deprem uyarısı vermesi olası bir felaket endişesine yol açtı. Ancak Baki, 4,5'in altındaki depremlerin normal olduğuna da dikkat çekti. Bu açıklama, halihazırda deprem riski taşıyan şehirler için açık risklere vurgu yaptı. Genel olarak uyarı, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve gerekli önlemleri almanın önemini vurgulamaktadır.

6 Şubat tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan depremle beraber endişeler artış gösterirken uzmanlarda korkutan açıklama geldi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki’den çarpıcı yorumlar gelirken 4.5 altındaki depremlerin olağan olduğuna vurgu yapıldı. Çok konuşulan o şehirler için riskler belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında devam eden artçı sarsıntılar vatandaşlar korkuturken Şanlıurfa, Mersin, Kayseri, Adana ve Gaziantep’te de hissedilirken, ardından Adana’nın Aladağ ilçesinde de aynı gün 4.3 şiddetinde depremler meydana geldi. Sürgün fayının göksun çevresinde korkular artış gösterdi.

DEPREM SIKINTISI DEVAM EDİYOR

Melih Baki, depremlere dair araştırmalarına devam ederken 6 şiddetinin altına yaşanan depremlerin olağan olduğunun altını çizerek, Hatay’ın rahatladığını belirtti. İkinci hareketin asıl sorun olduğunu ifade ederken Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl’ün henüz yerine oturmadığını belirtti. Orada 6 ile 6,7 arasında deprem oluncaya kadar sıkıntı devam edeceğine dair bilgiyi paylaştı.

ADANA’DA RİSK AZALDI

Adana’da yaşayanlar depreme dair riskleri konuşurken yüzde 98 oranında risklerin bittiği duyuruldu. Baki, Adana’da önemli olan durumun yüzde 99 oranında geçmesiyle beraber hasarsız evlere girilebileceği belirtildi. Saimbeyli, Kozan ve Osmaniye arasında 4.5 altındaki depremler normal karşılanırken Baki, bu ülkede deprem olmazsa hayat olmaz ifadelerini kullandı.

BİLİM ADAMINDAN ÖNEMLİ NOKTALAR

Deprem olacak söylemlerine karşı tepki veren Baki, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depreme karşılık olarak Adana’da birçok apartmanın yıkılmasına değindi. Büyük depremlerin yakın zamanda olmasıyla beraber Adana’nın yerle bir olacağına işaret edildi. Deprem bölgesi olunurken önlemlerin alınması için zamanın olduğunun altı çizildi. Bilim adamı sokaktaki vatandaşımız gibi köydeki nene gibi konuşmaz kimliğini bozmaz olarak açıklandı.

Kaynak: Karar

Başa dön tuşu