GÜNDEM

Rus siyasi partisi tarafından düzenlenen ilk Minecraft mitingine 12.000’den fazla kişi katıldı

Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) tarafından İşçi Bayramı'nda düzenlenen benzersiz bir dijital siyasi mitinge bu hafta 12.000'den fazla kişi katıldı.

Parti üyeleri, popüler oyun Minecraft’ın sunucusuna geçen yıl ölen kurucusu Vladimir Zhirinovsky için bir anıt diktiler ve destekçilerini Pazartesi günü fiilen yakınlarda toplanmaya çağırdılar.

“LDPR tarafından daha önce Minecraft oyununda duyurulan sanal miting, 25 Nisan’da politikacının doğum günü için inşa edilen Vladimir Zhirinovsky anıtında gerçekleşti. Ayrıca organizatörlerin kendileri de oyunculardan bu kadar ilgi görmeyeceğini beklemiyordu” diyen LDPR basın servisi, üyelik başvurularının sayısı 12 bini aştıktan sonra sunucu kapasitesi eşiğine ulaşıldığını ve rallinin bir sunucu nedeniyle yarıda kesildiğini sözlerine ekledi. kaza.

LDPR’den Rus parlamentosu üyesi Andrey Svintsov, bunun yalnızca ilk olay olduğunu ve partinin insanlarla iletişim kurmak için Minecraft ve diğer oyun platformlarını kullanmayı planladığını söyledi. seçmenler ve yeni destekçiler çekmek.

LDPR’nin “Rusya’nın ilk dijital partisi” haline geldiğini söyledi.

Başa dön tuşu